20.2.2012

Sunnuntaiajelu
Päiväunien aikaan sen juuri ehtii tehdä, pienen sunnuntaiajelun ompelukoneella. Sunnuntaisurauttelijalta syntyi eilen vuoritettu liivi. Kaava on japanilaisesta lastenvaatekirjasta ja koko 120cm. Kierrätyskankaan olen saanut ystävältä ja se oli mukava saada käyttöön. Molemmat isotsiskot haluavat liivin omakseen, joten ehkä teen vielä toisenkin.

Some Sunday sewing again. Yesterday I made a waistcoat out of a recycled fabric that a friend gave me over a year ago. The pattern is from a Japanese sewing magazine. I made the size 120cm, which seems to be surprisingly roomy. Both the older girls want to wear it, so I might be sewing another one too.

10 kommenttia:

Ina kirjoitti...

Onpa hauska! Kivan nakoinen, simppeli kaava. Ja kummatkin kankaat kivat, tyttomaiset. :) Minkasmoisia vaatteita kyseisessa kirjassa oli? Onko varteenotettava tutkittava?

Merja kirjoitti...

Ompas se söpö! Voi mullakin on pari tyttöä jotka tykkäisivät.. ja noita kankaitakin on jonkin verran ;)

Maija kirjoitti...

Kerrassaan hieno! Varmaan tarvitsee siskot ihan omat liivit. Voisin itsekin käyttää tuollaista :D jos vain osaisin ommella muutakin kuin suoraa (tai siis vinoa, jonka pitäisi olla suoraa) menisin heti kankaita penkomaan :)

Minna kirjoitti...

Suloinen surautus. Ihanat värit, keveät, iloiset.

Rva Pioni kirjoitti...

Kiva ajelu! Minullakin on ollut tuollainen liivi 70-luvulla (tai ehkä useita, sillä äitini tuli tehneeksi myös sunnuntaiajeluita).
Blogikivaa olisi sinulle tarjolla Kaikenkirjavassa. Ole hyvä.

Mirva kirjoitti...

Ihana! Mullekin kelpais. Tuo kangas on niin huikean hieno!

Koetan saada lähetettyä sähköpostia sinulle huomenna, ajatuksilla varustettuna. Anteeksi kun se kestää.

The Fairy Glade kirjoitti...

What a pretty waistcoat and I can see why your girls are fighting to wear it! Dev x

Virkattu lintu kirjoitti...

Kaunis liivi! Ja onpa nätti myös tuo sininen mekko liivin alla. Minullakin olisi vaikka mitä vanhoja kankaita varastossa, pitäisi vaan rohkeasti lähteä ajelulle...

Merruli kirjoitti...

Ina: Oikein kauniita vaatteita koko kirja täynnä. Yritän muistaa ainakin kirjan tiedot sinulle, jos en satu kokonaista postausta tekemään.

Merja: Yllättävän nopea tuo oli vuorituksen kanssa kikkailusta huolimatta eli eikun kone surraamaan.

Maija:Kiitos. Taitavat sittenkins selvitä yhdellä liivillä, kun uutuudenviehätys karisi on liivi saanut olla aika rauhassa ;o)

Minna:Huomaa, että kevät kolkuttelee kun alkaa pastellit houkutella ompelustöihin, muuten kun olen niin murrettuihin jumittunut.

Rouva Kameleontti:Kiitos tunnustuksesta, yritän postata piakkoin eteenpäin!

Mirva:Arvaapa muuten miten olen harmitellut, etten tullut kaivaneeksi kameraa ollenkaan eilen esille. Tyttösi oli niin sievästi puettu ja muutenkin olisi ollut mukava tallentaa vierailu. Olen tällä hetkellä jotenkin hitaalla kameran kanssa, vaikka valoakin taas kuvaamiseen olisi.

The Fairy Glade:Oh thank you. I must say I like this waistcoat too. I even tried if I could squeeze myself into it, but not quite :o))

virkattu lintu:Tuo sininen mekko on Marimekkoa jokusen vuoden takaa. yhdessä vaiheessa tytöillä oli molemmilla samanlaiset -kunnon tekstiilikaksoset. Ja eikun ajelulle vaa, sinä osaat olen aivan varma siitä!!

coco kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.