24.1.2012

Suostun talveenPakkanen se tänään minut havahdutti huomaamaan, että talvea on tulossa vielä ainakin toinen kuukausi lisää. Vielä ei kannata hiiltyä auraamattomiin teihin tai liiaksi miettiä keväisiä. Maisema on talvikauneimmillaan, auringonkin ehtii nähdä. Keskimmäinen totesi, että täällä on tänään oikein valoisaa ja totta puhui. Vielä vastustin mielitekoa ostaa kaksi kimppua tarjoustulppaaneita, mutta vastalahjaksi piennarmänty oli heittänyt terhakan käpyoksan maahan, nyt se ilahduttaa maljakossa. Jouluverhotkin roikkuvat olohuoneeseen lämmintä punaista.

The cold weather made me realize today that there is at least one more month full of snow and freezing temperatures ahead of us. The wisest thing to do is not to think too much about Spring yet, but pause and wonder the beauty of a winter landscape and the rising amount of daylight. I even skipped the tulips on offer and picked a fallen branch of pine with me instead.

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Voi olet oikeassa...pakko jaksaa vielä hetki.

Ina kirjoitti...

Taalla tanaan tosi kevainen meininki. Aurinko on paistanut pilvettomalta siniselta taivaalta ja lampomittari huikeissa +13 asteessa varjon puolella. Lumet suli yon aikana eli ei ole talvesta tietoakaan....tanaan. Ihmeellista sahausta!

Jonna kirjoitti...

MInä olen sen verran antanut itselleni luvan miettiä kevättä, että mietin tulevaa kasvimaata ja kasvihuonetta. Ja toki sitä suurinta kevätihmettä, mitä tässä masussa kasvatellaan :)

Tosi hyvä, että vinkkasit siitä Hyötykasviyhdistyksestä, se siemenluettelo on uskomaton!

The Fairy Glade kirjoitti...

Oh how I envy you the snow. It seems to have bypassed my little corner of England...sigh! We have the dull grey and dark days without the quiet beauty. It may still come....... Dev x

Mirva kirjoitti...

Minullakin on vähän kyllä jo kevät mietteissä ja tulppaanit silmissä kaupassa käydessä, vaikka tästä talvesta ja pakkasesta nautinkin. Mukavia, lämpöisiä talvipäiviä teille!

Merruli kirjoitti...

Maria:Onneksi valo lisääntyy ja talvi on ainakin puolivälissä!

Ina:Teille sinne tuntuu osuneen joku ihmeen lämpöaalto. Toivottavasti siitä huolimatta kevät tulee ajallaan.

Jonna:Kasvimaa-ajatuksia on täällä myös. Voi, saatko sinä kasvihuoneen, ihanaa. Se tekee tomaatit ja paprikat ja niin monet muut kunnolla mahdollisiksi. Sitä siemenluetteloa ei luetakaan läpi ihan yhdellä istumalla.
Kaikkea hyvää raskausaikaasi!

The Fairy Glade: So nice to hear from you Dev! I hope you get some snow before the Spring reaches Britain.

Mirva:Kyllä minäkin piakkoin ne tulppaanit mukaani kaupasta poimin. tänään oli ihana tunne viilettää potkukelkalla pakkaslumisateessa. On talvessa onneksi paljon hyviäkin puolia. Talvipäivien parhautta myös teille!