30.7.2011

Kesää purkkiin
Loppukesän aurinko on alkanut herätellä sisäistä marttakerholaista minussa. Pakastuspuuhien ohessa on keitetty hitunen hilloa ja nyt viimeisimpänä kokeiltu kesäkurpitsan jatkojalostusta. Pari päivää sitten tein pienen koe-erän sitruuna-lipstikka marinoituja kesäkurpitsaviipaleita ja tänään niitä maisteltiin. Kurpitsaviipaleet ovat oikein mukavan makuisia. Viipaleiden paahtaminen uunissa ja liemen lipstikan lehdet tuovat makuun syvyyttä. Ensi kerralla voisin yrittää muuttaa ohjetta niin, että viipaloin myös sitruunaa etikkaliemeen mukaan, sitruunaviipaleita voisi käyttää mahdollisesti kalan kanssa. Tuossa samaisessa Glorian Ruoka&Viini 5/2010-lehdessä oli houkutteleva vadelmatahnan ohje. Valmistustapa muistuttaa lemon curdia. Se ohje on vielä kokeilematta. Erinäisiä chutney- ja pikkelsiohjeita olen myös katsellut sillä silmällä. Pari mutkaa matkassa toki on, kuten kellarin puute ja lasipurkitkin pääsivät jo loppumaan.

Chutneys, jellys, conserves and curds are on my mind at this time of the Summer. There are so many recipes I would like to give a try - if only I had a proper cellar and more of empty glass jars.

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Katsoin ensin että tuossa oli omppuviipaleita ja mietin että nytkö jo? Minä olen poiminut karviaisia ja tehnyt niistä mansikan kanssa hilloa. Vadelmatkin odottavat jääkaapissa pakastamista..

Merruli kirjoitti...

Merja: Odottelenkin jo äitini omenoita, kun on yksi chutneyohje jota tekisi kovasti mieli kokeilla,mutta vielä pitää malttaa varmaan kuukauden päivät. Karviaiset on herkkua!