27.7.2011

Ensimmäisiä keittiössäNyt se sitten alkoi. Nimittäin ruokalappujen pesu, pöydän puunaus ja lattian hinkkaus, kiinteän ravinnon ilot ja vaivat. Tällä viikolla pienin on puoli vuotta ja selvästi jo hänenkin mielestään oli aika saada muutakin kuin äidinmaitoa. Katse on seurannut tarkasti perheen muiden jäsenten suupaloja ja äidin ruoka-annoksia on yritetty haroa parempiin suihin. Pikkuinen tiesi tasan tarkkaan mistä on kyse, kun keitin oman maan kesäkurpitsaa ja soosasin sen lautaselle sanoen annoksen olevan hänelle. Hitusen piti maistella lautasen kulmaa ja kokeilla soseen sormituntumaa, mutta lusikan tarkoitus oli yllättävän hyvin jo selvillä. Voi sitä intoa ja keskittymisen määrää. 

Minäkin kokeilin jotain uutta eli kardemummakakkua Härkäpapua sarvista kirjan mukaan. Ohje on sekä munaton että maidoton ja hillittömän helppo valmistaa (ensin kuivat, sitten öljy ja lopuksi vain vähän sekoittaen maito). Välipalalla katosi suurin osa eli jälkikasvu hyväksyi ohjeen täysin, vaikka näkikin sen sisältävän kauramaitoa. Ensi kerralla laitan vielä enemmän kardemummaa ja ehkä hitusen vähemmän sokeria, öljyn määrää lisäsin lusikallisella jo nyt.
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1,5dl sokeria
2rkl öljyä (laitoin siis 3rkl)
2dl kauramaitoa
pinnalle raesokeria

200astetta noin puoli tuntia

Our baby got today her first portion of cooked food, homegrown zucchini. She was really thrilled and even knew what to do with the spoon. I tried a new recepy for a cardamom cake, an eggless and milkless version. Even the kids liked it.

4 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Pöydän ja lattian hinkkaus on kyllä rasittavaa puuhaa, sitä saa tehdä monta kertaa päivässä, eikä ole loppunut ainakaan meillä vielä 5-vuotiaankaan pöytäpaikan kohdalla. Inhottavinta on kuivunut kaurapuuro ja maissinaksumössö. Mutta söpö maistelija teillä!

Kirjailijatar kirjoitti...

Hellyttävä tuo ensimmäinen kuva, millä innolla sitä käydänkään ruoan kimppuun :)

Myös tuo ohje vaikuttaa kivalta, sellainen superhelppo ja oikein sopiva siis minulle.

Juju kirjoitti...

Oijai! Minä täälä juuri ompelen vauvalle luonnonvalkoista, kun vielä voin: olen päätellyt että niin kauan kun vauva on maidolla, voi pukea valkoiseen ja sen jälkeen onkin paras valita kirjavaa päälle...sekä lapselle että itselle!

Merruli kirjoitti...

Riikka: Ei ole loppunut kuule tuo hinkkaamisen ja siivoamisen tarve vielä edes tulevan ekaluokkalaisen paikan kohdalta - onneksi sentään edes vähentynyt. Totta, kaurapuuro on haastavin ja sitä valuu mukavasti kaikkiin syöttötuolin pikkurakosiin...

Kirjailijatar:Neiti oli ja on aivan tohkeissaan aina kun saa lautasen eteensä - yhtä innostunutta vastaanottoa ei kesäkurpitsa täällä isommissa saakaan aikaan.Tein kakkoa heti seuraavan päivänä uuden satsin ja taas tuli tilaus huomiselle..

eilen tänään huomenna:No kyllä, etenkin sitten kun porkkana astuu kuvioihin, voisi kaikki vaatteet olla oransseja jo lähtiään. Eikä mustuvat banaanitahratkaan kovin kauniita ole. Luonnonvalkoinen sopii vauvoille niin kauniisti, aika lailla siinä värissä meidän tyttö vietti talvikuukaudet.