15.6.2014

36-44
Otin tänään mittoja -itsestäni. Ajattelin ommella, ihan kaavojen kanssa, en vain surauttaa arviolta. Mutta en sitten ommellutkaan, meni maku jo siinä mitatessa. Ei mahdu nainen taulukoiden sarakkeisiin, arvioi itsensä pieneksi, huomaa olevansa suuri ja tosiasiana tietää jo ennalta olevansa lyhyen läntä. Epäkeskolle puikulalle on vaikea muokata kaavoja, kun on vain sunnuntaiompelija. Joskus olen ollut rohkeampi, tänään ei kantti kestänyt. Päätin pysytellä venyvissä neuleissa, lankojen kaverina, ommella puuskan tullen lapsille. Niillä riittää, kun tietää pituuden. Ja onhan tuota lankaa laareissa, ideoita odottamassa.

I thought I would sew something for myself today. Really sew, with patterns and all. I started taking my measurements and then suddenly I didn't feel like sewing anymore. My quite normal, but apparently mismatched body, didn't follow any given size. At some point I'm way bigger, at the other too small and all in all I'm too short, a misfit so to speak. Sewing for the kids is a whole other story, you just choose their height and the clothes fit like dream. It's better to stay with knitting and my lovely yarns stash, we know how to get along. And knits, they strech!

8 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Voi samoja tunnelmia :) olen tosi pätkä ja juuri laivalla huomasin myös aika pieni-hukkasin itseni ja tytöt väkijoukkoon ja ajattelin olen täysin väärässä paikassa.Miten sitä todellisuus ja omakuva itsestä voivatkin olla ehkäpä kaukana toisistaan-mutta toivon että ompelet !
♥ihania lankoja sinulla odottamassa "puikotusta"kuten lapsenlapsi sanoo.
hali.

Maria kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Maria kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
sade kirjoitti...

Minä en osaa ommella ollenkaan. Olisi hieno taito. Tehdä tytöille kesämekkoja.. <3 Neulon kyllä. Jotain koko ajan puikoilla. Voi, mitä herkkulankoja sulla! Kyllä noista kelpaa neuloa! :)

Ina kirjoitti...

Oonko vahan jalkijunassa tan kommenttini kanssa tai jotain. :) Siis minakaan en osaa kaavoja muokkailla. Ja taulukoiden mukaan ma olen niin epasuhtanen ja kuulun kaikkiin mahdollisiin kokoluokkiin. Menee juu vahan usko ja yrittamisenhalu kun ei tieda mita kokoa pitaisi ommella.

Heidi kirjoitti...

Ne koot vaan eivät ole seuranneet mukana, kun ihmiset ovat kasvaneet. Kaupan koot vastaavat nykymitoitusta, mutta mittataulukoiden eivtä. Silti, kun ompelee sen koon mikä yleensä kaupassakin sopii, saattaa se olla ihan just sopiva. Tosi ärsyttävää ja hämäävää.

Aurinkokujalla kirjoitti...

Minä joudun ostaa kaikki vaatteet kaupasta ja kirpparilta, kun en osaa tehdä mitään.
Kauniita lankoja sinulla.
Olen sun blogissa eka kertaa . Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.
Hyvää tiistai päivää sinulle!

pendekarmuda kirjoitti...

"Thank you for nice information
Please visit our website unimuda and uhamka"