16.3.2013

Lauantai on paljon
Nukuin pitkään. Nukuin, vaikka lastenhuone jammaili nokkahuilulla, ksylofonilla ja kanteleella, olisi sitä meteliksikin voinut nimittää. Keskipäivällä vedin pulkkaa ja työnsin vaunuja kun tintit sirkutti puissa ja matot roikkui auringossa. Isommat hiihtivät nuotiopaikalle, minä jauhotin keittiön. Iltapäivällä  kevään ensimmäiset terassikahvit ja vesi lauloi ränneissä, valoi uurteita jäähän ja minuun kevätuskoa. Illalla uuniin rusinaleipää rusinahapanjuuresta ja  yöllä aikuiset saunaan.

Late morning with lots of sleep, despite the kids making music in their room. Walking outdoors with a sled listening the birds. The first coffee outdoors with the dripping, melting snow. Raisin bread out of sour dough and late-night sauna. Quite a perfect Saturday, I must say.

8 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Ihania asioita teillä.
Me oltiin Tulppaanien Lumossa.
Minä petyin vähän.

Homsantuu kirjoitti...

Voi, miten kuulostaakin hyvältä! Varsinkin veden laulu ränneissä. Hyvää sunnuntaita!

Satu kirjoitti...

Sinä olet ollut reippaana! Minä sen sijaan makasin raatona koko päivän, arkiväsy painoi. No illalla vähän kaivelin käsityötä käsiini, mutta ei muuta. Ehkä tänään sitten...

Ihanat matot!

outi kirjoitti...

Teillä on siellä miltei kadehdittavan hyvä meininki!

Solen kirjoitti...

Leipäprojekti kuulostaa mielenkiintoiselta. Miltä lopputulos maistui? Minulla on ruisleivänjuuri odottamassa pakkasessa. Pitäisi saada sellainen puuska oikein, että saisi leivottua siitä jotain herkkua.

Ina kirjoitti...

Ihanuutta! Matot ulkona ja aurinkoa. valuvia jaapuikkoja ja veden lorinaa! Kevat!

Virkattu lintu kirjoitti...

Heh, nokkiskonsertteja on kuultu nyt paljon täälläkin :) Lauantai kuulosti kivalta, toivottavasti uusi viikko on mukava myös.

Merruli kirjoitti...

Rva Pioni:Pitkästä aikaa oli sopivan täysi, mutta silti rauhallinen viikonloppu. Nyt olenkin sitten kipeän seurana taas kotona.

Homsantuu:Kovin hitaasti tuo hanki vähenee, enemmänkin soisi liplattavan.

Satu: Toivon, että sait paljon voimaa uuteen viikkoon. Välillä lepo ja hiljainen käsityön kanssa vietetty aika on elinehto.

outi:Meininki meni jo.Palattu sairastupamoodiin.Ihanalla kevätkelillä oli kyllä iso merkitys viime viikonlopun mukavuuteen, sitä lisää.

Solen: Hyvää tuli, itseasiassa huippuhyvää. Leipään laitoin rusinoita ja päärynää palasina. Pitänee yrittää parin päivän sisään jos onnistuisi uudestaan.

Ina:vähitellen, vähitellen. Kohta onneksi jo kalenterikin sanoo että on kevät.

virkattu lintu:Onneksi nokkikseen alkaa vähitellen löytyä muitakin ääniä kuin läpipuhallus. Mukavaa viikkoa sinulle myös!