21.10.2012

Vuodenaikojen välitila

Muistatko vuorokauden jolloin ei satanut? Luulen, että se oli joskus heinäkuussa. Mutta sateeseenkin tottuu. Saappaat jalkaan, sateenvarjo kassiin, aina jossain välissä paistaa ehkä aurinko tai ainakin pilvissä on rako. Syksy vaihtuu pian talveen, mutta olohuoneessa riippuvat väärän vuodenajan verhot. Tuoksuherneen kiskaisin ruukustaan ja vaihdoin kanerviin. Höpsö kesäkukka yrittää vielä kaikkensa  lokakuun lopulla, mutta kosmokset eivät suvainneet kukkia vaikka kuinka odoteltiin. Lintuja odottaa kerrostarjotin ja emännällä on syyshuivi, neuletakki, puolilaittomat lapaset (kirppismummon tekemät) ja toivottavasti pian myös villasukat. Aurinkokin tuli esille kun asettelin kirpputorisaaliin kuvattavaksi, ehkä se halusi todistaa vielä olemassaolonsa. Ostin muiden matkamuistoja ja tarkistin päiväkirjastani kuka olen.

I can't remember the day when it didn't rain. Perhaps it was some time in July. I might be done with this autumn and ready for the next chilly step to winter, at least my woollens are all set. The silly sweet pea was still blooming but I decided it was time for heather by the entrance, but the living room still has the curtains of  wrong season. However this seems to be a good fleamarket season.
6 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Miten viehättävä tuo viimeinen lause. Odottaisin nyt tarinalle jatkoa.

Ja hurmaavat lapaset!

outi kirjoitti...

Täällä ei ole ollut noin märkää, itse asiassa on ollut aika tavalla komeitakin päiviä. Mutta lämmintä, kyllä. Pakkanen ja kuura tulivat vasta nyt ja hrrr, täällä on pakkasta kuutisen astetta. Johtuukohan siitä, että nuo sun lapaset näyttävät erityisen houkuttelevilta?

Homsantuu kirjoitti...

oih, ihana kirjoitus :D
lapaset ovat hurmaavan kauniit ja päällimmäinen liina löytyy minultakin.

Merruli kirjoitti...

Satu:Matkamuistoja jo muokkailin, mutta se toinen tarina on vielä aikalailla kesken ja hajallaan. Nuo lapaset sisälsi jo valmiiksi kaikki asustevärini, ihan nappiostos.

Outi: totisesti täälläkin on nyt lapasille tarvetta. Aika erityislaatuinen syksy säiden puolesta, eilen ja tänään oli kuin helmikuussa.

Homsantuu:Keittiöliinoja aina metsästän kirpputoreilta, onneksi vieläkin välillä tulee kohtuuhintaisia vastaan.

Bohemian girl kirjoitti...

beautiful gloves, Merruli! I am trying a pair now, I am figuring everything myself but it will be a while before I start a pair with a pattern like that. Pretty!

Merruli kirjoitti...

Bohemian girl: That pair I found at a fleamarket. I have been wanting to knit a pair like that myself, but this was so much easier. I'm sure your pair will be lovely. Are there some traditional mitten patterns from your area?