14.1.2012

Sokeritodellisuus
Vuoden alussa kuuluisi kait olla detox-kuurilla, laihduttaa vimmatusti ja hörppiä smoothieta. Niin minäkin villeissä päiväunissani, mutta totuus on paljon sokerisempi. Kirja-alesta irtosi sopuisaan hintaan Leilan herkkukirja. Melkoisen turmiollinen opus se tuntuu olevan. Tämä rouva haluaisi testata jokaisen ohjeen ja ohjeissa ei säästellä sen paremmin voita kuin suklaatakaan. Tänään appivanhemmat kestittiin suklaakuppikakuilla ja appelsiinisuklaakekseillä. Molemmat ohjeet toimi kiitettävästi ja lopputulos on sen verran tymäkkä, että kappale kutakin riittää iltaan asti.

In January one should be on detox diet, loosing weight and sipping smoothies. Me too, at least in my wildest day dreams, the reality is packed with sugar though. The newest book in the kitchen by the Swedish Leila Lindholm is the reason for my sugar covered January. Today I tested two recipes, the chocolate cupcakes  and the orange-chocolate cookies. Both delicious.

9 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Voi, että! Minä juuri söin suolaista ruokaa ja nyt on ihan hillitön makean mieliteko. Tämä postaus vain yllyttää lähtemään huoltikselle hankkimaan... ihan mitä vain.

berenike kirjoitti...

Voi, että on kyllä niin herkun näkösiä! Juu, tuo on hyvä kirja. Täytyypi varmaan seuraavaksi kokeilla noita cupcakeja :)

Ina kirjoitti...

Nami nami nam nam! Noh, mina justiinsa vetelin ison palan omppupiirakkaa, joka Ellin kanssa vasattiin. Ei tietoakaan mistaan detoxista sattika muista dieteista. :D

Maria kirjoitti...

Haa mitä herkkuja ja kiitos kirjavinkistäsi.Hyvää tammikuuta Merruli.

Hannele/Omenaminttu kirjoitti...

Tuo kirja on aivan ihana! Annoin viime keväänä useammalle ylioppilas-tytölle lahjaksi ja tykkäsivät.

Riikka kirjoitti...

Kiva kuulla että teoreettinen sokerilakko ei toimi muillakaan käytännössä! Ei tätä talven pimeyttä kestä ilman herkkuja....Ehkä sit kun alkaa taas pidentyä päivä;P Aikas muhkeat muffinssit, tai siis kuppikakut:)

Kirjailijatar kirjoitti...

Käsittämättömän hyvän näköisiä herkkuja. Kuola tippuu nyt suupielistä. On pakko mennä tekemään ruokaa tai haen kohta suklaalevyn kaupasta.

leena kirjoitti...

Ah mitä ihanan näköisiä herkkuja!
Meilläkään ei sokerilakkoilla. Itse olen kyllä kauhean laiska leipomaan muuta kuin sämpylöitä, mutta nuo jotka ovat koulun köksässä innostuneet, leipovat jatkuvasti. Se on kivaa!

Merruli kirjoitti...

Rouva Kameleontti:Oou, ei ollut tarkoitus johdattaa sokerilankeemukseen ;o)

berenike: Kelpo kirja kerrassaan. Tein jo satsin valkosuklaainkivääri-keksejäkin..ja esikoinen kaipaa lisää cupcakeja.

Ina:Mmmm, omenapiirakka on parasta!

Maria:Mietin tässä kuinka viime vuoden aloitin terveellisellä Leipä-kirjalla, mitähän tästä tulee, kun aloittaa vuoden tällä herkkuversiolla? Tässä oli muuten myös leipäreseptejä.

Omenaminttu:Onpa muuten hyvä lahjaidea ylioppilaalle!

Riikka:tuo teoreettinen sokerilakko on loistava ilmaus, pitää ottaa käyttöön!

Kirjailijatar:Toivottavasti sait ruokaa, ettei tarvinnut lähteä kauppaan suklaan perässä!!

leena:Hmm, voin siis olettaa etttä meilläkin on joskus tulevaisuudessa joka päivälle miltei oma leipurinsa. Ei tule herkut loppumaan.