21.12.2010

Tried and tested

Kodin Kuvalehden numerosta 23 on päätynyt harvinaisen monta reseptiä perheessämme kokeiluun.Cashew- kanakorma oli hillittömän hyvää, sitä saa mielihyvin mies kokata toisenkin kerran. Pekaanipähkinäkakkukin on hävinnyt kuvun alta tasaiseen tahtiin, vaikka rakenteesta tuli aiottua kosteampi, koska jouduin elvyttämään fariinisokeria, jotta sain tarvittavan määrän irtoamaan säilytyspurkista.

Mutta sitten olisi nämä joulunameiksi aiotut Pähkinäiset toffeepalat. Maku on kyllä kohdallaan, mutta rakenne ei. Ohjeessa väitettiin 5-8 minuutin keittämisen riittävän. Joskus aiemminkin olen kinuskia keittänyt, joten totesin ajan heti alkuunsa riittämättömäksi. Vaikka keittelin seosta ainakin tuplasti pidempään, ei aika riittänyt vieläkään. Siirtelin seosta tänään lusikalla karkkivuokiin, koska leikattavuudesta ei ole tietoakaan.   Toki vika voi olla ihan minussakin, eikä niinkään ohjeessa.

Christmas time is a good time to try and test new recipes. Especially recipes with various nuts in them.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, pähkinätoffeepalat kuulostaa NIIN hyviltä!

Virkattu lintu kirjoitti...

Kodin kuvalehdestä olen minäkin ottanut vuosien varrella paljon reseptejä talteen. Hyviltä kyllä näyttävät nuokin herkut.

Tänään leivottiin suklaapipareita, joulupulliakin olin ajatellut vielä tehdä... Nyt alkoi tehdä mieli joulukarkkejakin :)

Ripsu kirjoitti...

Ai että, saanko tulla teille syömään? :)

Toi toffeen keittäminen on kyllä jotain sielutiedettä. Nehän on ainoat karkit, joita esikoinen voi syödä, joten olen keittänyt satsin jos toisenkin, mutta tulos on aina arvoitus. Jostain luin, että kerman kannattaa olla lähellä viimeistä käyttöpäivää ja että laakeassa teflonkattilassa keittoaika lyhenee, mutta ei nämäkään vinkit tuoneet suurta autuutta.

Jouluiloa teille kaikille!

Merruli kirjoitti...

Tyttö kylmän maan:Mukavaa, kun jätit kommentin! Maku on kyllä mainio ja sen puolesta uskallan ohjetta suositella.

virkattu lintu:Välillä tuntuu, että kyseinen lehti kannattaisi tilata, on vain sieltä kalliimmasta päästä. toisaalta nämä irtonumerot tulee hyödynnettyä tarkemmin. Namskis, joulupullat kuulostaa hyvältä. Jotain pikkuleipiä pitäisi minunkin vielä, ehkä appelsiinisormia...

Ripsu:Kyllä me teidät otettais syömäänkin :o)
Mietin, että tuohon kinuskiominaisuuteen vaikuttaa ehkä sekin, että käytössä oli vähälaktoosinen kuohukerma.Keittokirjasta katselin, että jossain ohjeissa keittoaika oli laitettu reilusti puoleen tuntiin eli ehkä tuo kymmenen minuuttia on aika optimistinen arvio.
Jouluiloa myös sinne!

Bohemian girl kirjoitti...

Hmm, that is a good idea, thanks for the tip for nuts cookies.

Anonyymi kirjoitti...

Minä ostin lehden juuri tuon kanakorman takia. Näytti herkulliselta ja mukava kuulla, että sitä oli oikeastikin

Niina kirjoitti...

Mä olen leiponut jo kolme pekaanipähkinäkakkua KK:n ohjeen mukaan :)
Ihana ohje !

Merruli kirjoitti...

Bohemian girl: I have been adding nuts to about everything in the last few days. Did you get some baking done? Merry (snowy) Christmas!

Anonyymi: Currylehdet jouduimme jättämään ohjeesta, koska lähipuodeista ei löytynyt. Ennen seuraavaa kokkauskertaa pitänee poiketa johonkin Oriental-puotiin.

Niina:Tämä ohje pitää leikata ehdottomasti tulevaisuutta varten talteen. Oletko kostuttanut kakkusi? Minun kakustani tuli ihan riittävän kosteaa ilman vaahterasiirappiakin, mutta tosiaan fariinisokerini oli extrakosteaa... Makoisaa joulua teidän perheelle.

Tanja kirjoitti...

Minulla on sellainen kokemus, että kinuski-/toffeejuttuja saa keitellä toosi pitkään, että rakenteesta tulee ihana. En ole pitkään aikaan tehnyt, mutta nyt alkoi mieli tehdä.

Merruli kirjoitti...

Tanja: Kunnolla keittynyt kotitekoinen kinuski on kyllä parasta - ja niin makeaa, että väkisinkin vetää suun hymyyn.