21.4.2013

Meidän kevätmuotia

 Melkein kolme viikkoa se odotteli toiveikkaana viimeistelyä, valmiina olematta valmis. Tänään kevätilmojen innoittamana otin itseäni niskasta kiinni ja ompelin puseron hihansuut ja helman, päättelin langan pätkät ja nyt on kaksivuotisneule vihdoin pitovalmis. Ihan kahta vuotta ei neulomiseen mennyt, mutta lähes vuosi kuitenkin. Pitänee pian aloittaa neidin kolmevuotisneule, jos syntymäpäiväksi uutta aikoo. Neule on siis Veera Välimäen Gathering Stripes ja lankana oli anopin tuoma Semilla ja Semilla fino. Huomasin neulovani kahden paksuista lankaa vasta puseron loppuosassa, joten vähän joutui taas soveltamaan. Hihoissa on sen verran kasvun varaa, että puserolla pärjätään seuraava vuosi. Minä ja pikkuneiti olemme puseroon tyytyväiset ja kengätkin ostin puseron mukaan. Kaapin perukoilla olisi lilaa housukangasta muodikkaasti kukkasilla, jos vain joku saisi innon ommella.

Perjantain Pickles-kerästä neuloutui huonosti harkittu kevätbaskeri. Muuten kiva, mutta päälakea ja kavennuksia ei kannata syynätä. Baskeri oli aiottu isolle siskolle, mutta hän halusikin lierilätsän päähänsä, joten nuorimman kevätsetti täydentyi sitten vielä suikalla. 

Kevään pikaneuleista esittelemättä on jäänyt isojen siskojen kämmekkäät Holst-langasta ja Hanko-kauluri. Molemmat neulottu ihan vain inspiraation pohjalta ilman suurempia suunnitelmia.
7 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Ihan täydellinen tuo neule noiden keltaisten pöksyjen kanssa! Tuon asun pukisin minäkin ylleni.

Taina kirjoitti...

ihana kevät asu :)
mukavaa viikkoa sinne!

Liivia kirjoitti...

Hän on täydellisen tyylikäs!!!
Ja kivan yksinkertainen kädenlämmitin malli tuossa myös. Tuli juuri eilen pyyntö, että uudet tarvittaisiin ja pian, kun vanhat ei enää mahtuneet käpäliin.

Merruli kirjoitti...

Ilona: Kiitos! MInäkin haluaisin oman versioni tuosta neulepaidasta, mutta en ole varma viitsinkö ruveta, kun siihen kuluisi puolitoista vuotta.

Taina:Kiitos ja mukavata huhtiviikkoa teille!

Liivia: :o) Onneksi on perheessä vielä tämän ikäinen lapsi, jonka vaatteet saan minä valita. Isommat pukeutuu jo pitkälti oman mielensä mukaan. Nyt onkin kädenlämmitinilmat, tumpuissa kuuma ja ilman kylmä.

Mirva kirjoitti...

Ihana neiti ja niin tyylikäs look! Mitenhän mäkin saisin aikaan? Ehkä täytyy sitten kesälomalla urakoida syksyksi ne kaikki tämän kevään keskeneräiset työt ja kutoa joku paitakin -- tai jos joku osaa vinkata, niin voisin hyvin myös ostaa valmiita, kivoja villa-/neulepaitoja, jos vain niitä jostain löytäisin!

Rva Pioni kirjoitti...

On somat; neiti ja pukineet.

Kirjailijatar kirjoitti...

Ihan mielettömän suloinen tuo villapaita ja tuo yhdistelmä varsinkin. Ja tuo teidän söpöläinen, ihana!