19.4.2013

Harhaluuloja ja selittelyä Langan ostaminen on prosessi, joka ei perustu käsillä olevien neuletöiden määrään, suunniteltuihin neuleisiin, eikä varsinkaan järkiperäiseen harkintaan. Se perustuu väriin, tuntuun ja tunteeseen. Mukana saattaa olla myös hiven harhaluuloa, että uudet lankanöttöset tarkoittavat uusia valmistuneita neuletöitä tai vielä suurempaan harhaluuloon siitä, että lanka olisi tästä kodista tai peräti maailmasta loppumassa. Poikkesin ihan vain pikaisesti Kerässä katsomassa paikan päällä Ito-lankoja ja jotain tarttui edellä mainituista syistä mukaani. Onneksi en ole lupaillut lankalakkoa, mahdottomia ei näet kannata lupailla. Aika monta herkkulankaa jäi minua hyllyiltä vielä huutelemaan.

Oops, I bought some yarn. No, I'm not running out of yarn nor do I have ready planned projects for these skeins, just plain pleasure of beautiful yarn.

5 kommenttia:

Ina kirjoitti...

Tammosista prosesseista ma tykkaan, selitykset ja harhaluulot pistetaan lyttyyn. Ei tartte selitella. :D Ihania loytoja ja toi Ito puussa on erityisen mielentkiintoisen nakoinen.

Liivia kirjoitti...

Nappiin kuvailit tuttua tunnetta!
Tosin minä onnistuin vuoden lankalakossani ja nyt kun saan taas hankkia uusiakin keriä, niin olen selvästi ollut ostoksilla jäät hatussa. Etenkin olen tainnut tajuta sen, ettei lanka ole maailmasta loppumassa. Paitsi, että siihenkin löytyy heti monta perustetta, esim joku tietty lanka saattaa hyvinkin loppua...
Suurin harhaluulo on minulla se, että todellakin uskon siihen että teen isotöisiä jännittäviä neuleita itselleni...ja toisaalta onhan se hyvä, että ainakin uskoa on.
Minulta on vielä Kerä käymättä. Koska pelkään mennä sinne, koska pelkään että tulen suurentuneiden luulojen ja tyhjän lompakon kanssa takaisin.

outi kirjoitti...

Whuaah!!!! Mulla niin kiinnostavat nuo Picklesin langat ja olen estynyt tilaamasta niitä Norjasta vain koska ovat kalliin sorttisia. Juutas jos vielä saisi hypistellä; ehkä itsekurini ei kestäisi, näyttävät tuossa vyyhdillä jo niin houkuttavilta!!!!!

Homsantuu kirjoitti...

Upeita lankoja ja niin keväisissä sävyissä!

Merruli kirjoitti...

Ina:Tuo haavan jäkälän keltavihreä on aivan lempivärejäni ja tuo Ito-lanka on juuri sen väristä. Vieläkään en ole löytänyt ideaalimallia tuolle langalle.

Liivia:Vou, vuoden lankalakko! Onnitteluni, ei näet ihan helppo juttu, mutta vakavasti pitäisi minunkin sellaista harkita. Ehkä sen avulla näkisi lankavarastonsa aivan uudessa valossa.

Outi: mammani kutsuisi tuota Pickles-lankaa takuulla pumpulilangaksi ja osuisi aivan oikeaan. Tuo lanka on mielettömän pehmeää, jopa niin että väitän sen pölynneen neuloessani. Kallista se on Suomestakin ostaen, mitään suurempaa en siitä suunnittelisi. Värit on viimeisen päälle karkkeja - tai oikeastaan jätskivärejä.

Homsantuu:Oranssi olisi kait tämän kevään muotivärejä, mutta en osaa neuloa sitä kuin syksyllä, joten harhauduin pastellimaailmaan.