1.3.2012

Puutarha pussissa

Olisihan noita tuossa, yhtälailla uusia kuin vanhoja, kukkia kuin kasviksia, biodynaamisia ja tavallisia. Siemeniä siis. Siemenpusseihin talletettuina pari puutarhaa ja kasvimaata. Ovat kevätlääkitystä parhaimmillaan, laittavat mielikuvituksen laukkaamaan ja vihreän peukalon syhyämään. Ei se niin haittaa, että kaikki eivät koskaan idä, toiset kuolevat puolitiessä ja jotkut kalvaa ilkeämielinen mato. Silti aina lopulta on jotain rouskutettavaa, maustavaa, tuoksuteltavaa ja kaunista katseltavaa. Joka vuosi se samainen hullutus iskee viimeistään maaliskuulla.

Ei muuten aloitettu paprikoista, vaan tytöt pääsi kokeilemaan turvepellettien ja orvokin siemenien yhdistämistä. Oli siisteimmät kylvöhommat ikuna, mutta itämistulokset vasta kertovat kannattiko turvenapeista maksaa.

New and old, flowers and veggies, biodynamic and the normal kind. You just name it, I might have it. Seeds I mean. I have only a part of a smallish yard, but these seeds would fill a garden or two. This is the Spring madness of normal kind. It doesn't matter that some of these will never sprout, others will die half grown and some will be eaten by a vicious worm, because every year there will eventually be something to eat, something to spice with, something to look at. A good reason to have this gardening fever every year anew.

We didn't start with the peppers as I said yesterday. My kids got to sow some pansies into peat pellets. I haven't used these earlier, so lets see, if they are worth the money.

8 kommenttia:

Ina kirjoitti...

Voi ihanuus! Siemenia, kukkia, kasviksia. Mulla on pieni epailys siita, etta meidan puutarhahomat kuivuu kasaan ihan tykkanaan jos ei jostain nyt pian loydy vuokrattavaa taloa.(Viime kesana ne kuivu kasaan sen takia etta puput paatti pistaa kaiken poskeensa kaikista esteista ja varotoimista huolimatta: sinne meni kaikki kasviksista kukkiin.) Muuten ollaan sellaisessa "condo" kompleksissa. Ruukkupuutarhaksi menee siina tapauksessa. Olisi niin ihana paasta kuokkimaan maata. Mutta nyt en uskalla lahtea idatyttamaan yhtaan mitaan. Toivottavasti tyttojen vihrea peukku toimii ja pian saadaan blogissa ihailla vihreita taimia. :D

outi kirjoitti...

Voi pojat, minkä teit! Minä en tilannut siemeniä tänä vuonna ja tuumasin jo, että ostankokaan muuta kuin suoraan pihalle kylvettävää, mutta... tuollainen postaus saa veret liikkeelle! Ihania pusseja ja noita turvejuttuja tekisi mieli kokeilla. Mainosta nyt vähän, mistä turvenappisi ostit?

Maria kirjoitti...

Kevät on jo teillä!

Lissu kirjoitti...

Tähän aikaan vuodesta minä aina päätän, etten enää lentele etelään, sillä eihän täällä voi mitään kylvää ja jättää taimet sitten oman onnensa nojaan. Täytyy sitten kesäkuussa ostaa valmiit taimet, mutta jotain jään paitsi.

Rouva Kameleontti kirjoitti...

Tämä on niin ihana vaihe. Kaikki on vielä hyvin hallinnassa.

coco kirjoitti...

nmm, i love this post very much. all the seed in pretty package makes me feel relax.
you brought me smile at the end of the day, thanks!

Iiriskukka kirjoitti...

Tämä on parasta aikaa meille kylväjille.Kävin kans pari päivää sitten läpi vanhoja siemenpusseja.Täytyypä kokeillä myös noita turvenappeja,näyttävät käteviltä!

Merruli kirjoitti...

Ina:Kyllä sinä vielä ehdit kylvöpuuhiin, salaattia ainakin ehtii, vaikka sitten vasta kesällä. Toivottavasti uusi koti löytyy pian!Aika paljon olen minäkin kasvattanut ihan ruukuissa, koska niitä on helpompi kiikuttaa kylmältä pakoon. Kesäkurpitsa on ollut jo monta kesää mulla ruukussa kuten myös tomaatit.

Outi:Turvenapit löytyi ihan paikallisesta miljoonamarketista, mutta hyvin vaikuttavat toimivan. Suurinpiirtein kaikki orvokit iti ja huippunopeasti. Sullahan on vielä hyvin aikaa kartuttaa siemenpusseja ensi kesälle, minusta tuntuu että tulen joka kauppareissulta yhden pussin kanssa kotiin.

Maria: Hitaasti mutta varmasti. Kyllä kevät se on!

Lissu: Toisaalta voisin kyllä vaihtaa nämä loskakelit Italian kevääseen, mutta totta tuo että taimien ostaminen ei tunnu samalta.

Rouva Kameleontti:Ihan just karkaa mopo tai siis kottikärryt käsistä..

coco:Seed packages are filled with little miracles, I guess :o)

Iiriskukka:Turvenapit on kieltämättä käteviä, mutta hinta on kyllä melko suolainen multapussiin verrattuna.