10.12.2011

Taas aika tavaran kaupitsi
Välillä tuntuu, että kaikki nurkat on turhaan täynnä lankaa, kangasta, paperia, helmeä sun muuta. Nyssäköistä löytyy huovutettavia villapaidan raatoja ja melkein loppuunkäytettyjä trikoovaatteita. Työhuoneemme on jokaisen minimalistin painajainen, mutta toinen hamsteri näkisi kuten minä: jokainen nyssykkä on mahdollinen projekti, monesti useampikin.
Tällä viikolla olen sukellellut kaappien uumeniin. Sieltä löytyi usean vuoden takaa Marimekon Käspaikka-kangasta, josta tein pari tyynyä olohuoneeseen, pöytäliinan ja lopusta koristesydämiä. Paikkauspuuhissa totesin, että tytön legginsit eivät olleet enää korjattavissa, joten otin sakset käteen, leikkasin kuteeksi ja neuloin niistä pesulapun. Nyt leikkelen miehen t-paitoja vessan mattoa varten ja jalostui ohessa yksi villapaitakin. Uffilta eurolla ostettu norjalaisneule on saanut huopua kevyesti jo aiemmin pesukoneessa ja vauvan lakkia mukaillen leikkelin siitä tonttulakin. Päälaelle lisäsin kiilapalan muotoa lisäämään. Lakista tuli aika vekkkuli, vaikka trikookanttinauhan kiinnitys ei mallikelpoinen olekaan. Vasta viimeiset viisitoista senttiä alennuin harsimaan, olisi ehkä kannattanut antaa periksi hieman aiemmin, mutta ei kuulu tyyliin. Lapsi sai villamyssyn aika paljon nopeammin kuin neulomalla.

These are some projects from this week. The tawashi is actually a pair of my daughter's recycled leggings. Now I'm cutting old t-shirts for a crocheted bathroom mat. The woolen elf hat is made of a drifted Norwegian sweater. Even the Marimekko fabric for the table runner, few pillow covers and the hearts I was able to find in my stash. Weeks like this one are a proof that all my sewing, knitting and crafting materials are not useless, even though they seem to take too much room around here.

8 kommenttia:

himalainen kirjoitti...

Hän on suloinen ja lakki on ihana. Kaappien uumenet ovat upeita, löysin siivouskaappia siivotessa lampun johdon ja kannakkeen, sähköteippiä ja kangasväriä, juuri niitä kaikkia tarvitsin joululahjoja varten, kun on sovittu, että mitään ei osteta, tämä löytö helpotti tilannetta huomattavasti :)

aleksandra kirjoitti...

Ohhoh :) oletpas ollut luova ja ahkera! Tosi kivoja ideoita kaikki!

coco kirjoitti...

how cute is that little one in pointy hat!

Liivia kirjoitti...

Voi että on söpö, sekä tyttö että hattu! Ja vielä noin hyvä tarina hatulla.

Maria kirjoitti...

Suloinen pieni jolla aivan ihana äiti kun osaa taikoa arjen taikoja noin kauniisti♥

heidi kirjoitti...

Onpa mainio myssy!

Merruli kirjoitti...

himalainen:Suloisuudesta on oltava samaa mieltä :o) Aika hyvä saldo siivouskaapista sinulla, noista tarveaineista on jo moneksi.

aleksandra: Ahkeruus tuppaa minulla jäämään vähän ideoiden jalkoihin.

coco:She is in a very cute age, all smiles and first steps.

Liivia:Ei ollut hinnalla pilattu tämä hattu ei.

Maria:Kiitos Maria, kauniisti sanoit!

Merruli kirjoitti...

heidi:Suosikkimyssy tuosta tuli.