14.12.2011Jouluvalmistelut ovat aikalailla vaiheessa, mutta onneksi kokemuksesta tiedän, että silti tulee ihan hyvä juhla. Lapsiperheessä, jonka nuorimmainen on juuri keksinyt kaappien ja laatikoiden tyhjentämisen ilon ei siivoamisella muutenkaan ole niin kiire. Viiden minuutin päästä näet saa aloittaa työn alusta. Ja ehkä olisi viisautta jättää pikkuleipäohjeista puolet kokeilematta -ihan jo saavutettujen linjojen vuoksi. Ystävät ja sukulaiset ovat myös jo tulleet huomaamaan, että joskus meiltä saa joulukortin ja joskus sitten taas ei. 

Kotiäitiys ei siis ole tuonut huomattavaa parannusta jouluvalmisteluihin ja niiden aikataulutukseen. Kun on näet näitä harrastuksia, jotka vievät ne loputkin ylimääräiset minuutit päivästä tai oikeammin yöstä. Eilen postilaatikosta löytyi Villavyyhdistä tilaamani Schacht-värttinä ja keltaista villaa. Kehrääminen ei edistä oikein mitään kotitöitä, eikä taitokaan vielä ole suuresti edistynyt, mutta sitkeästi harjoitellaan. Mainittava on vielä, että ne omatekoiset värttinäni olivat ihan kelpo pelejä. Ostovärttinä ei tuonut mukanaan suurta edistystä.

To spin with my new drop spindle or to make Christmas cards, cooking, baking, cleaning...That is the question.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuden värttinän johdosta! :)

Minkä kokoisen värttinän tilasit?Katsoin tuota samaa Villavyyhdin sivuilta mutta jäin miettimään minkä kokoisen tilaisin (31,2 - 62,4 vai 85 grammainen).

Olisi niin koukuttavaa päästä kokeilemaan!

-AniiL-

Merruli kirjoitti...

Aniil: Tilasin sen kevyimmän, koska kuulemani mukaan kevyemmät ovat helpompia harjoitteluun, kehruusäie ei katkea niin helposti. Painavin sopii parhaiten langan kertaamiseen. Kuten kuvasta näkyy olen käyttänyt yläpainoisena, alapainoinenkäyttö on vielä testaamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä!
Taidan laittaa tilauksen menemään kun on ensin nautittu joulusta.

-AniiL-