3.12.2011

Pilttivärttinä
Joskus kymmenen jälkeen eilen illalla se iski. Värttinä oli saatava heti. Nyhjästään tyhjästä eli käytetään sitä mitä kaapeista löytyy. Tässä tapauksessa kaapeissa ei ollut paljoakaan, koska puutyöt tai sorvaus ei kuulu perheemme harrasteisiin. Jotain kuitenkin löytyi eli pilttipurkin kansi, varrastikku ja hopealankaa. Väkästelyyn ei montaa hetkeä mennyt. Melkein sama aika meni merinotopsipussin etsimiseen komeron kätköistä. Sitten harjoittelemaan. Pilttivärttinä pyöri kohtuullisesti ja sain lankaa aikaan jokusen metrin. Lanka on melkoisen epätasaista, mutta neulottavissa. Niin ja sanottakoon vielä puolustukseksi, että tämä oli ensimmäinen kerta kun kädessäni oli minkään sortin värttinä. Emännällä on uusi harrastus!

Yesterday evening around ten o'clock, it struck me, I needed a spindle right away. So I had to craft one out of the things I could find in the cupboards, a jar lid, a skewer and a piece of silver thread. Surprisingly I managed to spin some yarn with it, eventhough this was my first ever time handling (or crafting) a spindle. I think I have found a new hobby.

8 kommenttia:

outi kirjoitti...

No jopas! Minäkin hommasin värttinän; en tosin aivan noin innovatiivista yksilöä, mutta värttinän hyvinkin. Aion laittaa sen itselleni joulupakettiin. Toivottavasti ei iske tuollaista kaameaa kehräämisen tarvetta äkkilisesti; sitähän pitää kajota pakettiin sitten jo ennen joulua.:)

AnniP kirjoitti...

Onnea uuden harrastuksen johdosta, työkalut ovat ihastuttavan kekseliäät!

Satu kirjoitti...

Nerokasta! :D

pikkujutut kirjoitti...

Vallan oivallista!

Bohemian girl kirjoitti...

You have so many nice knitting projects going on ... And this spindle is pretty good, I admire it, first that you went for it and then that you actually made it work. I like these handmade tools.

Miia-Rebekka kirjoitti...

No ohhoh ja vau! Täytyisköhän munkin kokeilla.. Pilttipurkin kansia löytyy enemmän kuin tarpeeksi ja taitaapa nuo muutkin tykötarpeet majailla laatikon pohjalla. Tekis mieli kokeilla heti!

leena kirjoitti...

Pilttivärttinä! On ihanaa kun innostus iskee:)

ArualMaria kirjoitti...

No jopas, oletpa kekseliäs! Pitäisiköhän minunkin kokeilla tuollaista. :D Kehrääminen taitaa olla aika koukuttavaa.