28.11.2011

Jos ei jouluna olis lunta
Siltä varalta, että tämä mustuus ja märkyys vielä kauankin jatkuu, teimme lumi-ikkunan keittiöön. Lapset saivat kulhollisen rasvatonta piimää ja pienet sienen palat, joilla töpöttelivät ikkunaan hankea. Yhteistuumin on leikelty leijailevia paperihiutaleita. Kaiken ylle laitettiin loistamaan paperitähti. Kun istuu pöydän ääreen, näkyy ikkunasta vain taivas, ei mustaa maata. Keväällä sitten kerron lähteekö piimä myös pois, mutta luulisin tuon rasvattomuuden olevan avainsana tässä hommassa. Niin ja nythän ei keittiön ikkunaa kannattanutkaan edes pestä eli yksi työ listalta pois.

There is no snow around here. It has been raining a lot and the landscape is muddy and grey. We made a winter window with the kids. They painted the snow with non-fat buttermilk into the window and then we cut some paper snowflakes. Now you can almost think there is some snow outside.

4 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Oi miten hauska idea! Pitäisikin varmaan tehdä sama tuohon meidän olohuoneen ikkunaan, on niin karseita sormenjälkiä täynnä... :)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli joskus pienenä piimämaalauksia ikkunassa. Sitten tulin kipeäksi ja yöksi laitettiin sellainen punainen Ufo-höyrystin päälle. Seuraavana päivänä ikkunassa oli pelkät piimärannut muistona maalauksista!

-Jenni

Riikka kirjoitti...

Hauska idea. Tekisin myös mutta meillä pojat kuitenkin menis lääppimään kuvioita sormillaan ja sitten piimää olisi joka paikassa muuallakin ikkunan lisäksi;) Mutta tähtiä voitais tehdä.

Merruli kirjoitti...

Mirva: Juu tuolla seoksella saa peitettyä tahrat ikkunoista mitä parhaiten.

Jenni: Olipa hauska piimävellitarina.

Riikka:Aika vannotuksen pidin ensin piimän käsittelystä, joten sujui sotkuitta. Esikoinen itseasiassa lopetti homman aika pian, kun huomasi että velliä joutuu väistämättä käsiin ;o)
Paperihiutaleiden tekoon jää helposti koukkuun, vaikka aika silppusotku niistäkin syntyy.