6.4.2011

Viime aikoja

Näitä olen puuhaillut viime aikoina, kun en ole tänne ehättänyt. Moni asia on puolitiessään, mutta ei niillä niin kiire. Arjen estetiikka joutuu venymään, koska pienimmän juttuhetket ja hymyt kiinnostavat enemmän kuin joka paikassa lojuvat tavarat. En ole edes neulonut, sen sijaan olen varastanut itselleni lukuhetkiä keskiyön toiselta puolen, kun muut jo nukkuvat. 

Huomaan, että tapani olla vauvan kanssa on muuttunut monin tavoin sitten esikoisen vauva-ajan. Tälläkin kertaa liinaillaan, kestoillaan, vessaviestitään, lauletaan ja imetetään, mutta nyt ei ole kiire seuraavaan vaiheeseen ja taitoon. Ehkä olen jo enemmän kotona äitiydessäni, taidan olla myös enemmän kotosalla.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta mitä ihmettä on vessaviestiminen? En osaa edes arvata.

Merruli kirjoitti...

piilomaja: Vessahätäviestintää kutsutaan myös vaipattomuudeksi. Meillä on kuitenkin käytössä vaippakin, mutta aina kun vauva ilmoittaa vessahädästä mennään lavuaarin tai pytyn päälle ja asiat hoituvat sinne. Homma voi kuulostaa hurjalta, mutta tuo meidän pari kuukautinen ilmoittaa jo joka hätänsä ja nyt viikon aikana on tarvittu vain neljä vaipanvaihtoa. Aikaa tähän "harrastukseen" toki kuluu ja viitseliäisyyttä. Tavoitteena ei ole aikainen kuivaksioppiminen, vaan tarjota vauvallekin mahdollisuus tehdä vessahädät muualle kuin housuun. Vanhempien lastenkin kanssa tätä on harrastettu, mutta vasta vähän vanhempana. Tämä lapsi on ollut viesteissään sen verran selkeä, että aloitin vähitellen viisi viikkoisena ja jatketaan niin pitkään kuin homma toimii eikä muodostu rasitteeksi.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Mulla on ihan samoja huomioita omassa äitiydessä. Esikoisen kohdalla sitä vaan odotti, että tyttö saavuttaa kehityksessään seuraavan etapin. Keskimmäisen kohdalla malttoi jo vähän odottaa ja nyt tämän kuopuksen kanssa odotan vaan ettei aika kuluisi ihan niin nopeasti kuin toisten kanssa.

The Fairy Glade kirjoitti...

Hi there

I just popped by to say hello as I haven't commented for ages and ages. I still call in though. You still had so much snow a few weeks ago, wonder if it is still there now? Spring has finally arrived in the UK after the really heavy prolonged snow that we had a few months ago. We have blossom and flowers and tiny seedlings appearing all the time.

New baby daughter looks so cute. Won't leave it so long next time.

Dev x

Niina kirjoitti...

Hassua,juuri eilen pohdiskeltiin kolmen muun äidin kanssa näitä juttuja..kahdella meistä on kaksi lasta ja kahdella yksi. Kahden lapsen äidit sanoivat ihan samoin kuin sinä..että kaikki on rauhallisempaa ja "helpompaa",ja että itseen uskaltaa luottaa enemmän. On varmempi olo. Minäkin uskon,että olen sitten paljon rennompi ja varmempi,jos (ja kun?) toinen joskus tulee.

Minä olen myös yöllinen lukija ja se kostautuu aina aamuisin..:)

Merruli kirjoitti...

Miia-Rebekka: Juuri niin. Tämän kuopuksen kanssa olen miltei kauhuissani siitä miten nopeaan aika ja kehitys menevät, varsinkin kun tykkään niin hurjasti vauvoista ja tämä taitaa olla se pahnan pohjimmainen...

Dev: So nice to hear from you. I'm sorry that so many of my posts are nowadays in Finnish. That's mainly because there is so little time for writing those posts. Oh yes there are about 20 to 30 centimetres snow left. But the last two days have been warm and rainy so the snow is finally really melting. There is even some ground visible in out yard. Oh, flowers and grass, I miss them!

Niina:Välillä on miettinyt miten hankalaksi yhden kanssa koki monet asiat ja nyt kun lapsia on kolme, ovat hetket yksin vauvan kanssa sama asia kuin olisi yksin. Esikoisilla on aika rankka tehtävä kasvattaa vahempansa vanhemmuuteen.