6.4.2011

Se oma aika


Kaikki aikani on tällä hetkellä omaa, koska kotosalla olen luonnollisesti oma pomoni. Kun muu perhe nukkuu, on aika vielä vähän enemmän omaa. Silloin olen syventynyt tähän ja pariin muuhun kirjakasaan (ah, ihana lähikirjastomme tarjoaa vaikka mitä).

Mielensäpahoittaja on toiminut mieleni hauskuuttajana, Sinkkonen on antanut tukea kasvatusajatuksille ja hitaan ja kohtuullistamisen lähettiläät vahvistaneet omia näkemyksiäni ja pyrkimyksiäni. Onneksi mies huolehtii esikoisen eskariin ja nuorimmaiset nukkuvat riittävän myöhään, muuten tämä yökyöpelikirjatoukka olisi vaikeuksissa.

Tämä toinen kirjakasa onkin sitten tarjoillut enemmän inspiraatiota kuin mihin aikani nyt riittää. Mielessä risteilee ompeluksia ja lankatöitä, mutta mieleen ne joutuvat toistaiseksi jäämään. Tämä olkoon sitku-kasa.


8 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Sulla on ihanat "kasta":D
terveisin toinen kirja yökyöpeli
Ja halit♥

Maria kirjoitti...

siis kasat
nin lukihäiriöinenkin yökyöpeli

Mirva kirjoitti...

Paljon hyviä kirjoja! Minulla myös tuon Creative Familyn lukeminen herätti niin paljon inspiraatioajatuksia, ettei käyttöön ole ehditty ottaa kuin murto-osa.

virkattu lintu kirjoitti...

Kiva että omaakin aikaa löytyy :) Ja onpas teidän lähikirjastossa tosiaan hyviä kirjoja! Voisin ottaa monet noista omallekin lukulistalleni.

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Voihan oma aika.Mulla on ollut tänään pitkästä aikaa omaa aikaa siis kaikki 3tuntia ja siitä ajasta meni kauppaan runsas puolituntia ja lopun makasin sohvalla ja kuuntelin sadetta.teki hyvää mutta voikun osaisinkin ajatella kaikki tämä kotona olo on omaa aikaa.

katselin jälleen tuonne noita aiempia kuvia ja tekstejä.Ihanaa aikaa tuo kun on pieni vauva.

Kirjastoa käytän minäkin aika ajoin kun ei kaikkia kirjoja voi omaksi hankkia.kiinnostavilta näyttää nuo!

Iloista päivän jatkoa!

Anu

Anonyymi kirjoitti...

Mielensäpahoittaja iski minuun viime kesänä niin että luin yhteen menoon.

Riikka kirjoitti...

Minuun osui tuo eka lause. Olen nimittäin paljon juuri miettinyt tätä oma aika -hommaa, luin jostain naistenlehdestä kritisoivan mielipidekirjoituksen miten omasta ajasta on tullut nykyään omituinen käsite. Kirjoittajan mielestä kaikki aika elämässä on ihmisen omaa aikaa, varsinkin esimerkiksi lasten kanssa vietetty aika. Se iski muhun terävästi koska itsekin viljelen liikaa tuota käsitettä. En tiedä menikö sekavaksi tämä, olen jo aika väsynyt tähän aikaan, kun oma tämän "oma aika":D Tykkäsin myös kun aiemmassa postauksessa kirjoitit olevasi selvästi eri tavalla äiti nyt kolmannen lapsen kanssa, et hötkyile aina seuraavaan ja seuraavaan kehitysvaiheeseen vaan nautit tästä hetkestä. Varmasti näin on, vaan tuskinpa sitä kukaan oppii ennenkuin sen kolmanne kohdalla.

Merruli kirjoitti...

Maria:Kirjakasoja ei ole koskaan liikaa - kaikkia muita kasoja sitten tuppaa olemaankin.

Mirva:Tuon Soulen uskaltauduin tilaamaan omaksi, koska ei kirjastoista löytynyt ja sinultakin sai ikäänkuin suositukset. Siitä jäi vaikka mitä mielen pohjalle muhimaan - toivottavasti jotain käytäntöönkin asti.

virkattu lintu: Osa on seutulainoja, mutta yleensä hakemani löytyy ihan tuosta omasta vakikirjastosta.

Valloittava valkoinen: Hyvä, että otit sen oman ajan sohvalla makoiluun, pahinta on jos huomaamattaan vapaahetken käyttääkin siivoamiseen ;o) Nyt on kotona olo vielä suht helppo mieltää omaksi ajaksi, mutta tulepa kysymään uudestaan kahden vuoden kuluttua, voi olla toinen ääni kellossa. Iloa viikonloppuusi!

piilomaja:Aivan loistava kirja. Väitän tuntevani henkilökohtaisesti jokusen mielensäpahoittajan..

Riikka:Varmasti opittavaa riittäisi vieläkin, kait jokainen lapsi tuo mukanaan äitiyteen uusia puolia. Kuten tuossa Anulle totesin, niin olen vasta niin vähän aikaa ollut taas kotosalla, että tämä tuntuu oikeasti vielä omalta ajalta, mutta tilanne voi muuttua. Jos lapset on paljon sairaana ja omat unet jää muiden takia vähiin on tarve yksinäiselle omalle ajalle aivan eri mittaluokkaa. Kyllä jokainen äiti tarvitsee myös niitä hetkiä kun ei ole hetkeen vastuussa kenestäkään, ehkä se voisi olla nimeltään äidin vapaa-aikaa.