3.1.2011

Samalla puolen pöytää
Keittiön pöydän toinen puoli on ollut varattuna koko päivän, kukaan ei ole halunnut istua pöydän vastakkaisella puolella. Epätasapainoon istumapaikoissa on hyvä syy: mies maalasi eilen yhdelle seinistä uuden värin valkoisen tilalle ja koko perhe haluaa ihailla lopputulosta. Kuukauden päivät varastossa odottanut väri (Tikkurilan Nefriitti) toi keittiöön uuden ilmeen. Väri vaihtelee katselukulmasta riippuen harmaasta, sinertävän kautta vihreään. Uudelta seinältä on hyvä aloittaa vuosi. Jouluverhot saanevat pian lähtöpassit, mutta amaryllista katselen mielelläni vielä tovin. Auringossa se muuttuu melkein keväiseksi.

All the seats on one side of the kitchen table have been taken all day, no one wants to sit on the opposite side. The reason is the new color on the wall. My husband painted the ex-white wall into this lovely ever changing shade of grey and green with hints of blue. It is good to start a new year with a new wall! The Christmas curtains will have to go soon, but I will gladly keep on watching the amaryllis. It looks almost like a spring flower in the sunlight.

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Niin kaunis!!!Ja ihana mies että pensseliin tarttui!Pidän itse juuri tuosta sinisen harmaasta-se on lämmin (hassua)-ja antaa ajatuksille tilaa.
Valkoinen amaryllikseni alkoi aueta tänään vihdoinkin -Kuopuksen iloksi.Tähtikultaisena.
Sinun omassasi sitruunan raikkautta.

Lissu kirjoitti...

Ihan kuin minun olotilani seinà!!! Minà niin tykkààn tuosta vàristà - sekà kuvassasi ettà tààllà ihan livenà.

Anonyymi kirjoitti...

Minä ostin hyasintteja vasta Uudeksi Vuodeksi, kun olivat niin edullisia ja täysin kiinni vielä. Nyt ovat auenneet. Sinisiä ja valkoisia, uuden alun kunniaksi. Käyphän se näinkin!

tippi

Ilse kirjoitti...

Tasainen on hyvä, luin tuota edellistäsi juuri äsken. Niin on. Tasainen värikin. Ja kaunis sävy! Ihan kevään valo teillä siellä.

Ja voi apua noita nalleja. Ei noin ihania voi ollakaan. :)

Merruli kirjoitti...

Maria: Todellakin sävy on kaikesta huolimatta lämmin, eikä mitenkään pimeä. Viimevuotinen amaryllis kukki kolmeen kertaan, saapi nähdä montako kukintaa tämä suo.

Lissu: Taitaa sinullakin amarylliksen takana vilahtaa kuvassa juuuri tuo ihanan syvä sävy. Vaivoin raaski seinän eteen tänään laittaa senkin tykötarpeineen.

Tippi: Hyasintteja voisin ottaa vielä toisen kierroksen taloon, pidän niiden tuoksusta niin paljon. Jännityksellä odotan nouseeko kukkamaasta keväällä yhtään - en muista istutinko niitä kuten piti.

Ilse: Tänään huomasi, että oli suhteellisen valoisaa miltei puoli neljään asti eli kyllä se kevät valo sieltä todellakin hiipii.

Jacqui Dodds kirjoitti...

I like the colour of your new wall - I think I would sit and stare at it all day too!
The amaryllis is gorgeous - I think I am going to have to buy one of these plants.