24.11.2010

Pöllyää
Tuulen pöllyttämää valkoista ulkona, lasten levittämää sisällä. Nuhanenät ja hoitoon liian lämpöiset pääsivät tänään isomummun reseptillä tehdyn piparitaikinan kimppuun. Paras pipariresepti mitä tiedän, yhtä hyvää raakana kuin paistettuna.

White winds blowing outside, kids scattering flour inside. My sneezing, feverish kids got their hands into gingerbread dough today, a trusted family-recipe by my grandmother. The best gingerbread I know.

8 kommenttia:

outi kirjoitti...

Täällä ollaan vasta nenä vuotaa -asteella eli äiti vielä töissä. Paranemisia sinne ja leppoisaa joulun odotusta!

Maria kirjoitti...

Tänään on jauhot pölisseet myös töissäni.Leivoimme lasten kanssa kuusi peltiä pipareita ja hiljaisuus keskittyneillä leipureilla oli käsinkosketettava!
lumituisku on upea-mutta ihanaa olla lämpimät villasukat jaloissa kotona.Voi hyvin!

Jonna kirjoitti...

Täälläkin lumi pöllyää. Tuulee julmetun kovasti. Ja loppuviikoksi yli kymmentä astetta pakkasta...Hrrr. Aion viritellä joulutunnelmaa, laittaa valoja ja tekisi mieli ostaa hyasinttikin tai pari.

Piparkakkutaikina näyttää vaalealta! Onko se vai hämääkö kuvat?

Paranemisia nuhanenille!

Kirjailijatar kirjoitti...

Eikös piparitaikina ole yleensä parempaa raakana? Että sinulla on sitten joku huippuresepti :)

Lissu kirjoitti...

Olen lumeton ja nuhaton. Lumen ottaisin, nuhaa en. Paistoin viikonloppuna eka satsin piparkakkuja. Maistuivat Ikean gògin kera vieraillekin. Minuakin kiinnostaa sinun ohjeesi.

Merruli kirjoitti...

Outi: Minulla on muutenkin työpäivät jo niin vähissä, etten jaksa enää näistä kotipäivistä repiä stressiä. Toivottavasti teillä ei äidy nuhaa pahemmaksi.

Maria: Leipominen oppilaiden kanssa jää varmasti heille lämpimästi mieleen. Muistan vieläkin, kuinka teimme ala-asteella voita oman opettajan kanssa.

Jonna: Totesin juuri, että viikonlopulla pitää vaihtaa jouluverhot ja ripustaa loput jouluvalot. Kalenterin taidan joutua korvaamaan kahdella joulupussukalla tai sukalla, koska sitä projektia en ole vielä edes aloittanut.
Aivan oikein katsoit, taikina on vaaleampaa kuin normitaikinat, mutta maku on yhtä intensiivinen johtuen kait maustepippurista taikinassa.

Kirjailijatar: Niinpä! Taikinassa on iso köntti voita ja kermaa eli pakkohan sen on hyvää olla.

Lissu:Glögipurkki onkin vielä avaamatta, josko vaikka viikonloppuna adventin kunniaksi. Saattaa kyllä olla, että ensimmäinen satsi pipareita on hävinnyt siihen mennessä. On se hyvä, että sieltä löytyy Ikea, voisi glögi olla muuten kiven alla!

Jacqui Dodds kirjoitti...

I really should have a go at making gingerbread, I am not that fond of it myself but there are people in the house who are!

Merruli kirjoitti...

Jacqui Dodds: I think I understand. Gingerbread baking means messy kitchen and flour all over, but the scent is worth the trouble.