18.11.2010

Nuttujuttu


Yarn: Blue Sky Alpacas, Alpaca Silk
Du Store Alpaca, Baby Silk
Needle: 3.5mm circular and dpn

Eilen sai maha-asukas tarvikkeita oikein roppakaupalla, koska postiin saapui äitiyspakkaus ja samana iltana valmistui neulenuttu. Mitään hankintoja ei muita sitten olekaan tehtynä, eikä niin kovin kait tarvetakaan. Vanhemmilta lapsilta on säästössä vielä paljon käyttökelpoista, etenkin jos tulokas on tyttö. Ilman tuota pakkaustakin varmasti selvittäisiin, mutta tällä kertaa iso osa sisällöstä miellytti silmää. Pakkauksen muovilakana ja pussilakana olivat ainoat todelliset pettymykset. Laadultaan jotain todella kyseenalaista: löperöä ja harvaa.

Isosiskojen omat vauvapussit piti kaivaa hetimiten varastosta ja postituslaatikko muuttui laivaksi, joten olihan tuon laatikon saapuminen myös siskoille tapaus.

Nuttuun olen oikein tyytyväinen, Koko vain hieman epäilyttää. Tein nutusta pienen, koska vanhemmat lapset ovat olleet todellisia sinttejä syntyessään. Jos tämä innostuu kasvamaan kunnolla jo kohdussa, voi käydä niin että perheen vauvanuket saavat alpakkasilkkineuleen.
Yesterday the baby got a whole lot to wear. We received the state offered baby package and I finished the baby cardigan. I wonder, if it fits, because I made it in really small size.

12 kommenttia:

virkattu lintu kirjoitti...

Hieno tuli villatakista!

Kivalta kyllä näyttää nuo pakkauksenkin vaatteet. Hyvin sopivat yhteen villatakin kanssa :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Kaunis villatakki :)

Muistan, miten ihanaa oli saada äitiyspakkaus. Niitä katseli ja silitteli pitkän aikaa. Nytkin näyttävät kivoilta, mukavia värejä.

Jonna kirjoitti...

On tosiaan kivan näköinen tuo äitiyspakkaus. Me ei olla otettu se kuin kahdelle vanhimmalle. Jotkut esikoisen vaatteet on kyllä kiertäneet kaikilla lapsilla. Tatin pakkaus oli vähän tylsä.

Neuleesta tuli ihana! Se on kiva, että on sopiva nuttu niihin alkuhetkiinkin. Vaikkei menisi kuin viikon tai pari.

Bohemian girl kirjoitti...

The cardigan is so cute. The state offered baby package? I am curious to know what that is? By the way, how long is the maternity leave in Finland?

heidi kirjoitti...

Onpa tosiaankin hienoja nuo uuden pakkauksen vermeet! Eipä silti, minusta kaikki rumimmatkin vaatteet muuttuvat mielettömän söpöiksi, kun niihin asetellaan sisään yksi rakas pikku poika. Joskus tuntuu, että mitä vaatimattomampi vaate, sitä söpömmin oma vauva siinä loistaa.

Muttatuo villatakki on tosiaankin kyllä kaunis jo omana itsenään. Toivotaan, että se mahtuu päälle. Jos ei, ainahan sen voi asetella pikkuiseen henkariin ja ripustaa seinälle roikkumaan. :)

Inka kirjoitti...

Ihana villatakki, ja sopii kauniisti pakkauksen väreihin.

Emer kirjoitti...

The cardigan is lovely I love the colour. They sure do give a lot of stuff in the baby package.

Lissu kirjoitti...

Kyllà minun hoksottimetkin taitaa olla elàkkeellà, sillà vasta nyt tajuan, ettà odotat vauvaa!!! Onnea vaan kaikille asiaan osallisille. On muuten erilainen tuo àitiyspakkaus kuin vuonna 1965, mukavasti erilainen. Milloinkas Hàn aikoo ilmestyà maailmaan?

Maria kirjoitti...

kaunis takki pikkuisellesi !Ja on kyllä ihanaa nuuhkia pakkauksen upouusia vaatteita.otin itse jokaiselle oman-Ja nyt ne kulkevat kuopuksen vauvanukeilla mitä jäljelle jäi..
Ihanaa odotuksesi loppusuoraa♥

Kaisa kirjoitti...

Kaunis nuttu!
Tämän vuoden pakkauksen vaatteet ovat kyllä suurimmaksi osaksi tosi kivoja. Se lakana vaan on aivan törkeen ruma.. :)

Merruli kirjoitti...

virkattu lintu:Kiitos! Hassua on, etten aktiivisesti edes muistanut millaisia vaatteita pakkauksen mukana on tulossa, joten yhteensopivuus on täysin tahatonta.

Kirjailijatar: Jotenkin en lopulta osannut ottaa tätäkään pakkausta rahana, traditio se tämäkin. Ja nyt olen värimaailmaan paljon tyytyväisempi kuin vaikka viime kerralla, mutta käyttöön ovat aikaisemminkin kaikki päätyneet.

Jonna: Kieltämättä on mukavaa, jos kaikkia puntteja ei tarvitse kääntää ja hihoja rullata ja vaate on vauvalle oikean kokoinen- edes sen hetken ennen seuraavaa kokoa.

Bohemian girl: For every baby the family is entitled to a baby package which contains basically everything you need to get started, from a blanket to tiny nail scissors and cloth diapers. You can also choose to take it as money, but the package is worth more money than that (140euros). The clothes,of the package look different every year. The tradition with the package dates back to late 30's. Here's a link with more information to it
http://www.kela.fi/in/internet/english.nsf/NET/180408150632HS?OpenDocument
and the other link gives nice details about the maternity leave
http://www.kela.fi/in/internet/english.nsf/NET/081101125811EH?OpenDocument
As you can see, it is safe to say that we have a good situation in these things in Finland.

heidi:Tuo on kyllä niin totta: oma vauva on suloinen, vaikka vaatteet ei sitä aina olisikaan. Lasten vaatteissa olen muutenkin ennen kaikkea käytännöllinen, jopa esteettisen puolen kustannuksella.

Inka: Kiitos, lempivärejä kummassakin, vaikkakaan ei suunnitellusti.

Emer:Thank you. And the best part is that the yarn is dreamy soft! I agree that is a lot of stuff.

Lissu:Kiitos onnitteluista! Tammikuun lopulla odotellaan saapuvaksi. Työpäiviä ei ole enää jäljellä siis montaakaan.

Maria: Yksi syy, miksi otin jälleen pakkauksen, oli halu saada tällekin lapselle oma vaunupussi, saavat sitten aikanaan halutessaan retroilla. Toiseksi äitiyspakkaus on ideana ehdottoman kannatettava, jotakin mistä muualla vain haaveillaan.

Kaisa:Lakanakuosista aivan samat ajatukset ja kangas vielä laadultaan jotain käsittämätöntä, lähinnä puuvillaverkkoa. Voisin kuvitella, että perusväreihin tai pastelleihin ihastunut ihminen ei pidä tämän pakkauksen murretusta värimaailmasta, mutta minä olen tyytyväinen kun peruspastellit on tällä kertaa vähemmistössä.

Merruli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.