7.5.2010

Väliaikapalkinto/Book prize Kaksi viikkoa olen viettänyt arki-illat nenä kiinni koepinoissa, vielä toinen mokoma samaa edessä päin. Onnekseni tänä keväänä olen tavoittanut korjausruuhkaan sopivan rytmin ja vireen. On tunne, että tästä selvitään hyvinkin pian. 

Väliaikapalkintona tein retken lähikirjastoon. Nyt ei koepino tunnu kutsuvan lainkaan, kun on vielä paksumpi kirjapino odottamassa. Kuorrutteeksi pinon päälle löysin poistovaunusta kirjan Hugo Simbergistä ja virkkauskirjasen, yhteensä 60 centtiä. Hugo -kirjan ajattelin askartelumateriaaliksi, mutta tarkemmin katsottuna en taida tohtia tuota mihinkään silputa.

Japanin kieltä haluaisin oppia edes hitusen, etenkin kun sitä on jo epäilyttävän paljon kirjahyllyssäni. Siitä voisi tulla tämän kesän projekti. Valokuvauskirjaa selailin Akateemisessa ja ilokseni se löytyi oman kuntani kirjastosta, vaikka vaikuttaa olevan muualla vielä hankinnassa. Jälleen lisäsyitä rakastaa omaa lähikirjastoaan. Valitettavasti kunnallinen päätöksenteko ei rakasta kirjastoja riittävästi. Meidänkin kirjastomme on suljettuna lomautusten vuoksi ensi viikon. No, viikon sulku on toki parempi kuin lopettaminen, jolla välillä on uhkailtu.


 
Two weeks of test marking behind and two weeks of the same kind ahead. In order to keep myself motivated, I borrowed a huge pile of books from library. Next week I should be almost through with the marking and the few free days at the end of the week I will spend with these books. I'm hoping to learn some Japanese, just for the pile of Japanese craft books in my bookcase. I have said this before, but I will say it again: I simply love our local library!
Kirjan etukannessa odotti aarre.

7 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Vanhan rouvan lokikirja on ihana! Ja Maja inspiroiva.

Tsemppiä viimeisiin rutistuksiin!

Satu kirjoitti...

Ihanat lainausohjeet! :)

Minullakin kirjapino. Kirjapinot ovat kauniita. Pitää lyhentää yöunta, että ehtii syventyä pinoon, sitä haluan nyt tehdä. Onnellisia kirjahetkiä sinulle!

Rva Pioni kirjoitti...

Ihanat kirjastolöydöt! Varsinkin tuo Hugo. Hyvää palanpainiketta koepinoille. Mankelini on muuten pieni ja vihreä ja tarkoitettu vain paperille.

Julie kirjoitti...

I too am an avid library user...I do not know how I would survive without the massive borrowings I make!

Riikka kirjoitti...

Hahaa, tarttuva tauti! Täytyykin ensi kerralla kirjastossa sanoa tädeille ja sedälle että varokaa, kirjoistamme voi saada flunssan!

Hyviä löytöjä tosiaan. Kyllikki Villa on minunkin lukulistallani, Majasta tuli mieleen että Jujun voisi taas lainata selailtavaksi. Ja valokuvauskirjakin kiinnostaisi.

juuli kirjoitti...

Ihana pino houkuttelevia kirjoja! japanin opettelu himoittaa täälläkin... niin, ja uusvanha virkkaus.

Merruli kirjoitti...

Jonna: Lokikirja on pitkään ollut listalla luettavaksi ja nyt vihdoin pääsen kirjan kimppuun. Kiitos tsempityksistä, voiton puolella aletaan olla.

Satu: Toivottavasti olet saanut sopivassa suhteessa yöunta ja kirjahetkiä!

Rva Pioni:Olin Hugo-kirjan kohdalla miltei hämmästynyt siitä, että se oli poistovaunussa, mutta harvoinhan näitä kirjavanhuksia kukaan lainaa. Koepinokin on pienentynyt huomattavasti.

Julie:Neither our house nor my budget would take it, if I had to buy all the books instead of borrowing them from the library.

Riikka: Juu, minäkin unohdin viime käynnillä kirjastoon ilmoittaa, että on ollut silmätulehdusta talossa. Tuo valokuvauskirja on todella hyvä ja siitä ymmärtääkin jotain olematta ammattikuvaaja. Juju on suosikkini, vaikka Majakin on mukava.

Juuli:Mukavaa, että jätit viestin vierailustasi. Niin houkutteleva tuo pino on ollut, etten aivan malttanut tähän päivään asti odottaa,vaan ahnehdin osan jo viime viikonloppuna. Kokeile ihmeessä japanin itseopiskelua!