29.4.2010

Puu kaatuu/ Falling larch
Naapuri päätti, että hänen tontillaan oli yksi puu liikaa. Valitettavasti tuo puu sattui olemaan lempipuuni tässä naapurustossa, suuri lehtikuusi, jota usein ihailin. Erityisesti pidin tuon puun keltaisesta syysväristä. Pyysin luvan ottaa itselleni pari oksaa. En ollut ennen huomannutkaan, että lehtikuusella on myös kukat.  Pitänee istuttaa oma lehtikuusi. Yritin kyllä aikaisemmin vihjailla, että puu olisi mukavampi pystyasennossa.

Our neighbour decided there was one tree too many in his yard. The tree happened to be my favorite one, a really tall larch. I loved its changing nature and especially the autumn color. I asked a permission to have a couple of branches home with me. I hadn't realized before that this tree has blooms aswell. I guess I should plant a larch of our own now.

11 kommenttia:

inkamaria kirjoitti...

Hei, minulla on samanlainen rasia kuin sinulla. Tykkään siitä tosi paljon. Tykkään myös lehtikuusista.
Harmi, että jouduit luopumaan omasta lempipuustasi.

Mimmi kirjoitti...

Meidän pihassa ja ympäristössä on tosi paljon lehtikuusia, minusta ne ovat hirveän kauniita. (Vaikka roskaavatkin paljon, ja pölyttävät.) Puiden kaataminen harmittaa aina, suren etukäteen jo yhtä joka kaadetaan meidän pihasta.

Kauniilta näyttävät nuo oksat vaasissa, ehkä minunkin pitäisi hakea sisälle noita tippuneita. Olen sitä ennenkin miettinyt mutta en ole saanut aikaiseksi, nyt sainkin inspiraation! :)

siina*k kirjoitti...

Lehtikuuset on mahtavia! Apella on oikea lehtikuusimetsikkö, siellä on aivan erityinen tunnelma :)

Outi kirjoitti...

Täällä myös lehtikuusifani. Tosin kaikki puut kolahtavat meikäläiseen. Täällä myös naapurusto on turhan innokasta karsimaan taloyhtiömme puustoa. Ja just kuten sulla, aina ne rakkaimmat joutuvat lähtemään. Hyvää vappua silti. Ja hei, jos on tilaa, niin kasvata tosiaan piruuttasi oma puu. :)

Reetta kirjoitti...

Meidän seudullamme on paljon suuria lehtikuusia. Niiden oksia putoilee joskus myrskyssä. Oksat ovat kuin isoja puita. Onneksi ihmisiä ei ole vielä jäänyt alle. Lehtikuuset ovat kauniita, mutta meidän pihassa niitä saisi olla hieman vähemmän... Jos niitä olisi vain yksi, en antaisi kaataa, en. Lehtikuusen kevätvihreä on kaunis väri!

Anonyymi kirjoitti...

Heh nauratti kun Outi sanoi että kaikki puut kolahtavat häneen;-)
Aloin heti ajatella kaatuvia puita...
No joo, mutta sitä piti siis että susta tuntui varmaan vähän samalta kuin musta tässä taannoin kun naapurista kaadettiin kaksi joita oli niin kiva katsoa.

Lissu kirjoitti...

Lehtipuun heràilevàt oksat vedessà ovat kauniita. Mutta niin ovat puun kuivat kàpyoksatkin. Kun tààllà kevàisin leikellààn puita kesàkuntoon, ne ovat kuin kerittyjà lampaita. Molemmat kyllà palautuvat ennalleen, mutta kaadetut puut ei koskaan. Mukavaa alkanutta toukokuuta.

Ravenhill kirjoitti...

I love your images of spring in Finland. It is so pretty. You capture it beautifully. The larch is so charming.

Happy warm and sunny days!
emily xoxo

Kirjailijatar kirjoitti...

Minäkin olen murehtinut pariin otteeseen, kun naapurit sekä edessä että takana ovat kaataneet puita. Onhan se varmasti tuonut heille enemmän aurinkoa, mutta minä niin tykkään kaikista puista ja nämä olivat kauniita.

Bullukat kirjoitti...

:( mun sydän särkyy aina, kun puu kaadetaan. Lähiympäristössämme rakennetaan satakunta uutta taloa. Ja sen alta lähtee mm. yli satavuotiaita kuusia kohta pois.

Merruli kirjoitti...

Inkamaria:Kiitos, että jätit merkin käynnistäsi! Rasia on oikeastaan äitini, mutta taitaa olla minulla ainaislainassa. Jo monen vuoden ajan sieltä ovat löytyneet suosikkikorttini.

Mimmi: Juuri tuo roskaaminen on syynä kyseisen puun kaatamiseen.Yllättävän hyvin nuo neulaset/lehdet ovat sisällä kehittyneet.

siinak: Lehtikuusimetsä, vau! Yllätyin siitä, miten hyvä tuoksu lehtikuusen kukinnoissa on. Tuoksuukohan lehtikuusimetsä samalta?

Outi: Puuihmisiä minä myös. Jaloista lehtipuista toivoisin tontilleni tammen ja hevoskastanjan, mutta ovat molemmat todellisia ikuisuusprojekteja ja epävarmoja näillä leveysasteilla.

Reetta: Lehtikuusen kevätvihreä ja se syksyn keltainen molemmat niin kauniita, mutta putoilevat oksat eivät varmastikaan. Olisin miltei valmis kaatamaan vanhan raidan tontiltamme, koska oksia alkaa olla yhtä paljon puussa kuin maassa.

Piilomaja: Jokaisen asuinpaikkani lähistöllä on ollut puu, johon olen erityisesti kiintynyt. Miltei jokainen niistä on ollut osa ikkunasta avautuvaa maisemaa. Maiseman muuttuminen vallankin jos se tarkoittaa puun katoamista ei ole miellyttävää.

Lissu:Yllättävän paljon ovat jaksaneet nuo oksat kerätä itseensä eloa maljakossa. Taito leikata puita oikein olisi hieno omata, vaikka tuskin minusta olisi arboristiksi puissa keikkumaan.

Ravenhill: The warm spring happiness to you aswell!

Kirjailijatar:Yksi suuria ilojani tässä kodissamme on se, että vaikka kyseessä on uudisrakennus on pihassa ja naapurustossa suuria vanhoja puita. En tiedä osaisinko asua uudella peltotontilla ilman puiden seuraa.

Bullukat:Voi ei! Uudisrakennuksissa saakin sitten asua ihmisiän ennen kuin suuria puita on jälleen tuomassa tunnelmaa. Toivottavasti riittävän monta puuvanhusta ymmärretään säilyttää, vaikka rakentaminen niitä suojellen onkin vaikeampaa.