22.4.2010

Herkkuja kotimatkalta


Pieni sivureitti kotimatkalla, vei minut melkein Ranskaan ja sitten Italiaan, oikeastaan vain Aleksis Kiven kadulle. Ranskasta (boulangerie Labrioche) ostin patongin, joka kelpasi perheen nirsoimmallekin lapselle ja hasselpähkinä- tuulihatun herkkusuu minälle. Viereisestä ovesta pujahdin Italiaan (Keittiöelämää) sardellien toivossa. Sain sen mitä etsinkin ja vielä lisäksi mukaan tarttui artisokkatahnaa. Pitänee hakea toinen purkki viikonlopuksi, perhe löysi uuden herkun! Näillä eväillä ei paljon elintarvikelakko haittaa.A little side route on my way home. And I have been munching baguette, artichoke-paste and a hazelnut-cream filled cream puff. I really don't mind even the food industry is on strike.

10 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Artisokkatahna kuulostaa hyvältä, pitää muistaa kokeilla joskus. Kuvissa on muuten ihan ranskalainen tunnelma, yhtä kevyt ja kupliva.

Minusta on niin mahtavaa, kun Suomesta saa jo kaikenlaisia maailman herkkuja, joten voi tehdä pieniä matkoja vaikka minne.

Lissu kirjoitti...

Tàytyypà tutkia saapasmaan artisokkatahnavarastot - tai opetella itse sità tekemààn. Nàyttàà purkissa olevan artisokan lisàksi valkosipulia. Mità muuta?

Rva Pioni kirjoitti...

Heti huomenna jalanjäljissäsi tuonne! Minä ostin tänään Stockmannilta ihanaa peruna-pekonisalaatia. Sekin maistui kertaistumalta.

Mimmi kirjoitti...

Makean kuuloisia herkkulöytöjä, täytyypä pistää putiikit muistiin että on jotain mitä sitten Tampereella etsiä käsiinsä (ja herkkusuihin tietysti!).

Liivia kirjoitti...

En ole vielä käynyt kummassakaan, mutta artisokkatahna on herkkuani. Elintarvike lakko ei menoa haittaa meilläkään. No maitoa ostin yhden sijasta kaksi.

En muuten ole ikinä tiennyt tuon kadun nimeä.

Outi kirjoitti...

Lurpsista! Mitkä herkut!

Merruli kirjoitti...

Kirjailijatar: Jos valkosipulista tykkää, uskoisin kyseisen tahnan maistuvan. On aika uskomatonta, miten erilainen valikoima herkkuja on tarjolla nykypäivänä kuin vaikka 80-luvulla.

Lissu: Eipä tuossa muuta ole kuin artisokkaa, valkosipulia (paljon), suolaa ja oliiviöljyä.

Rva Pioni:Otin tänään saman reitin uusiksi, kun herkut suurinpiirtein jo katosivat. Kävitkös sinä?

Mimmi:Etenkin tuo leipomo on hieno lisä Tampereen pikkupaakareihin ja valikoimaltaan erilainen kuin muut.

Liivia:Minä sekoitan aina Aleksanterin kadun ja Aleksis Kiven kadun toisiinsa. Leipomossa kannattaa ehdottomasti poiketa, vaikka hinnat ovatkin keskivertoa kalliimmat.

Outi: Juu, meni jo parempiin suihin ja hain tänään uuden satsin viikonlopuksi. Tästä ei kyllä parane tulla tapaa, pelkästään rahaakin ajatellen.

Emer kirjoitti...

That cake looks yummy. I love the way you write in english too. Makes your blog more accessible to non- finnish speakers. My finnish is limited! Even though I have a finnish OH.

sinnlighet kirjoitti...

Ahhhh Your blog is wonderful, soo nice to find you! Your pictures are so inspiring and beautiful!

A footprint from

Agneta & Sweden

Merruli kirjoitti...

Emer:Oh, the cake was delicios. I'm planning to get one again soon. It is always nice to hear from English speaking readers, because it justifies my dual-language choice in here.

Sinnlighet: Thank you for your lovely comment. I'm glad to have you for a visit here!