28.12.2012

Neulevuosi 2012, osa 1

Päätin tarkastella tätä loppumaisillaan olevaa vuotta neuletöideni kautta. Luulenpa, että joka kuukausi olen aloittanut jonkun neuletyön ja nyt on aika kertoa mitä niille aloitetuille ja loppuun saatetuille nyt kuuluu.


Tammikuun neule oli Pickles-huppari ,koossa 9-12 kk. Tuo huppari on saanut kautta vuoden käyttökertoja tasaisesti. Vieläkin vaate venyy kohta kaksivuotiaan päälle, mutta selkä uhkaa käydä lyhyeksi ja hihoista on ylimääräinen mitta kadonnut. Keltainen Hempwol lanka on pysynyt priimana ja Novitan Puron ainoa ongelma on nyöhtä jota langasta vieläkin irtoaa. Tämä neule jää talteen muistolaatikkoon .

 
 
Helmikuu oli selvästikin neulekuu. Neuloin parin päivän alpakkapipon itselleni. Pipoon jäi yksi virhekerros, jonka muistan joka kerta kun pipon päähäni laitan, mutta silti pipo on mieleinen. 92-vuotialle mammalle neuloin raitasukat ja jos hyvin käy voisi ensi vuonna tehdä vaikka tossut 93-vuotiaalle. Novitan Hanko-langasta aloitin kesäkassin ja aloitinpa vielä itselleni kirjoneulesukatkin. Toinen sukista on vieläkin kesken, mutta vakaa aie on saada pari valmiiksi ennen ensi helmikuuta.


Maaliskuussa valmistui heti pieni vauvalakki, jota pari kuukautta venyttelin nuorimmaisen päähän, koska langat olivat suosikkejani. Hanko-langasta helmikuussa aloitettu kesäkassi pääsi käyttöön, vaikka kesästä ei vielä ollut tietoakaan. Laukku olisi kaivannut puuvillakangasta kantohihnojen tueksi. Muuten mieluinen kassi jäi painavuutensa vuoksi aika vähälle käytölle. No, nythän tuota Hanko-lankaa ei enää edes kaupoista löydä. Novitan langoista aloitin kirjavan ponchon ja puuvillasta kuopukselle kesätopin. Enemmän kuin neulomiseen keskityin maaliskuussa uuden langan hamstraamiseen.

Huhtikuu oli neulerintamalla suorastaan hiljaiseloa. Heräävä kevät ja puutarha taisivat ohjata huomion ulkoilmaan. Maaliskuussa aloitettu kesätoppi valmistui, mutta muuten onnistunut toppi oli mitaltaan niukka ja sadekesä ei antanut montaakaan mahdollisuutta sen käyttämiseen.


Toukukuu taisi olla ilmojen puolesta vuoden kesäisin. Kevään vihreys sai minut aloittamaan vain yhden neuleen, vihreän neuletakin.Kesäkuussa ainoa neule, jota työstin oli neuletakkini, joka oli edistynyt jo puoleen väliin. Välillä ilmat sallivat jopa paljaat varpaat ja hiekkalaatikkoneulonnan.


4 kommenttia:

coco kirjoitti...

your knitting life is so beautiful.
sending warm happy holiday wish to you and your family.

Ina kirjoitti...

Hyvalta nayttaa. Ja vasta ensimmainen osa. Toi onkin hauska idea katsoa vuotta kasitoiden osalta. En tiia uskallanko ite. HEH!

Sari R. / p.s. rakastan kirjoja kirjoitti...

Kiva postaus, tätä oli mielenkiintoista lukea ja katsella! Paljon olet kuitenkin saanut aikaiseksi jo vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana. :)

Itse olen tänä syksynä hurahtanut pitkästä aikaa neulomiseen. Olen nuorempana neulonut paljon, mutta nyt välissä on ollut monta vuotta hiljaiseloa sillä rintamalla. Nyt taas kuitenkin neulon joka päivä, eikä tälle kuumeelle näy loppua. Kivaa! :)

Merruli kirjoitti...

coco: Thank you dear!

Ina: Sulta löytyy takuulla ainakin ompelutöitä vuoden tarkasteluun ja lankatöitä myös.

Sara: Neulekuume on ihan paras tauti ;o)