10.1.2012

Katalogi

Tammikuun odotetuin pumaska saapui maanantaina, suosikki siemenluotteloiden joukossa. Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelo ei kuville koreile, eikä johdata tilaajaa harhaan photoshopatuilla kukkapenkeillä. Lajikkeetkaan eivät hurjasti vaihtele vuodesta toiseen, mutta tietopakettina luettelo on vertaansa vailla ja siemenet hyväksi todettuja. Vaikka kasvimaa on onnellisesti lumipeitteen alla ja kasvukauteen monta kuukautta, piti luettelo selata heti alleviivaustussin kanssa. Tilaukseen lähtisi melkoinen lista, mutta se vaikein vaihe eli karsiminen on vielä edessä. Kaikki ei millään mahdu parille ikkunalaudalle taimettumaan, eikä pihaakaan ole määrättömästi käytössä. Salaatteja, basilikaa, papuja ja porkkanoita löytyy listalta joka vuosi. Siihen lisäksi pari kokeilulajiketta, tänä vuonna ehkä talvikurpitsoja ja aina pitää olla myös joitakin kesäkukkia. 

My favorite seed catalogue arrived on Monday. It doesn't boast with pictures or mislead the customer with manipulated photos of flower beds, but it has a lot of information about the seed varieties and about growing of each plant. I already highlighted all the seeds I would like to order, but I will have to shorten the list a lot. I don't have enough of room for all of them, neither inside nor outdoors. Basil, carrots, leaf greens and some beans are always on my list. The vegetable plot is safely asleep under the snow, but my garden dreams are all awake.

8 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

Minä vielä aina säästän nuo vanhatkin luettelot. Juuri sen suuren tietosisällön vuoksi. Tärkeitä lähdeteoksia kasvupaikkojen sun muiden suhteen.

himalainen kirjoitti...

Meillekin tuli siemenluettelo viime viikolla, se oli ihan pakko heti selata läpi ja just se ajatus vielä, että pitää alleviivata sieltä vaikka mitä. Oi siellä oli tomaattejakin vaikka mitä lajeja. Karsiminen tuottaa tuskaa :)

Ihana keväinen vaikutus tällaisilla siemenluetteloilla ja vieläpä juuri silloin kun pakkanen paukkuu kylmimpänä ja lunta on yhtäkkiä vaikka kuinka.

outi kirjoitti...

Mä tilasin hyötykasviyhdistykseltä viime kesänä Cupido-nimistä tuoksuhernetä. Jokin vanha lajike. Ihan hillitön tuoksu. Suosittelen, jos kaipaat uutuuksia sinne kesäkukkaosastoon. Mun luettelo ei muutun päässyt tänne asti noin siistinä. Etukansi ihan rusetilla.:(

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä toivoisin, että olisin viherpeukalo, mutten ole. En yhtään. Olisi kiva selailla siemenluetteloa ja ymmärtää siitä jotain...

Ihania talvikuvia, tosi kauniita.

Jonna kirjoitti...

Tuo pitää tilata ehdottomasti! Ajattelin just viime yönä, että pitää kaivaa puutarhaa koskevat muistiinpanot esille!

Kati kirjoitti...

Minäkin taidan joutua tilaamaan. Tuskin kamalasti siemeniä tarvitsen, mutta muutamaa laatua kesäkurpitsaa ois aika kiva tilata. Niin ja härkäpapuja yms. :) Tulee se kevät, kunhan ehtii. Tulihan talvikin...

coco kirjoitti...

i have also been thinking about spring plant too, can't wait! if you drop by and leave me your address, i'be glad to send you some seed if you like.

Merruli kirjoitti...

Kardemumma:Sama juttu! Hyllystä löytyy aika monta vanhaa luetteloa.Nyt pitäisi kyllä vanhimmat laittaa pois, jotta uudet jutut saisi tilaa hyllystä.

Himalainen:Tomaateista pidin viime kesän taukoa ja nyt taas haluaisin. Koska kasvihuone puuttuu, pitäisi pysytellä ulkolajikkeissa. On ihanaa, kun tammikuussa puutarhassa kaikki tuntuu vielä olevan mahdollista, toukokuuhun mennessä yleensä alkaa realismi saada tilaa.

Outi: Laitanpa tuon tuoksuherneen listalle. JOka kesä on jotain tuoksuhernelajiketta ollut kasvamassa. Höh, laita postille noottia jos ovat luettelosi kovin ryntänneet. Minun tuli perille priimakunnossa, mutta onnistuin pudottamaan sen kolmesti hankeen kun leikin kameran kanssa ulkona.

Kirjailijatar:Toisaalta se ettei ole viherpeukaloa vapauttaa tekemään kesäreissuja miten haluaa. Puutarhapalstaa ei voi kovin moneksi päiväksi jättää oman onnensa nojaan.

Jonna:Suosittelen tilaamaan. Jos liittyy hyötykasviyhdistyksen jäseneksi saa pienellä maksulla vielä pari numeroa Pähkylä-lehteä, joka on täynnä ensikäden tietoa viljelykokeiluista ja muuta puutarhajuttua.

Kati:Härkäpapuja on minulla ollut kasvamassa parina vuonna ja ovat olleet helppoja kasvattaa ja myös mukavaa syötävää.Yllättävän pian taas on se aika kun esikasvatus pitää aloittaa. On kyllä mukavaa, että talvi päätti tulla!

coco: Good idea! I'll drop you my address and I will be happy to send you some seed aswell.