31.10.2010

Haasteita


Päiviä, jotka eivät valkene.
Hetkiä, joissa harmaa
liottaa helmojaan lätäköissä
välittämättä siirtyä.
Vielä ei ole valkoisen vuoro.

Jostain syystä tämä sumu ja harmaus eivät kuitenkaan minua häiritse, minusta ulkona on kaunista. Väsyttää toki, mutta tuskin se vain pimeästä johtuu. Valokuvaaminen käy koko ajan haasteellisemmaksi, ainakin kun ei halua käyttää salamavaloa. 
I'm not bothered by the greyness of the days, I find it beautiful. But I'm bothered by the fact that taking photos without a flash light gets harder and harder.


Neulerintamalla olen itse asettanut haasteet eteeni. Haluan saada neuletakin, mutta omat hihalliset neuleeni tuppaavat jäämään aina puolitiehen. Nyt valitsin niin paksun langan (Novita Jambo), että neulepintaa syntyy vauhdilla. Pähkäilin kahden eri mallin välillä, mutta tuo epäsymmetrinen vei voiton. Malli ei ole tässä se haaste, vaan työn loppuun saattaminen ja järkyttävän paksut puikot.
I have set a few challenges to myself what comes to knitting. I want to have a cardigan for myself and get it ready. To make it more likely, I chose a super bulky yarn, even though I hate knitting with 10mm needles.


Toinen neulehaaste itselleni on ollut sukkien neulominen pyöröpuikolla varpaista aloittaen. Olen ollut varma, että se on jotakin salatiedettä, jotain johon omat aivoni eivät taivu. Vihdoin otin ohjeen käteeni, etsin netistä lisäapuja ja huomasin, että ihan järkiperäisestä toiminnasta taitaakin olla kyse. Toki kantapää on vielä kaukana edessä, mutta onnistuin luomaan silmukat ja aloittamaan työn, nyt jo harmittaa, että en ottanut mukaan lisähaastetta ja luonut samalla kahta sukkaa yhdelle puikolle.
My other knitting challenge for a long time has been the magic cast-on and knitting socks from the toe up. This weekend I decided to prove myself that I can do it - and as it seems, I can. Well, the heel is still way ahead, but perhaps I will manage it as well. Actually I should have challenged myself more and cast on two socks at a time, unfortunatelly I didn't.

12 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Kaksi sukkaa samalla puikolla kuulostaa kyllä nyt siltä, että minun aivoni jäävät matkasta heti kättelyssä... Voiko niin tehdä?!?! Ilmeisesti voi...

Jonna kirjoitti...

Minä en saa neulottua sukkia edes sukkapuikoilla... Olen kyllä joitain yksittäisiä neulonut, mutta valmis pari lienee syntynyt viimeksi joskus pari vuotta sitten. Mutta olen kyllä yhden sukan neulonut pyöröilläkin, muistaakseni se oli ihan helppoa.

Rva Pioni kirjoitti...

Kantapäähän tyssäsi minulla tuo kärjestä aloitettu keväänvärinen norosukka. Onnea haasteisiin sinulle!

Maria kirjoitti...

Ihailen ja ihmettelen miten taitava olet!

Anonyymi kirjoitti...

Olen tähän asti tehnyt sukat aina varresta aloittaen mutta tekisi mieli opppia näinkin.
OSaatko auttaa, mikä olisi hyvä ohje kärjestä aloitukseen?

Bohemian girl kirjoitti...

I am happy that you all liked the parcel. And that you liked the bag especially. I just want to make sure that you got my email that I sent you last Monday on your yahoo account....

Lissu kirjoitti...

Onpas tunnelmallinen tuo eka kuva. Kaamokseen sopiva. Suppua olen kutonut kymmenià (jos en satoja), mutten koskaan ole aloittanut varpaista. Voisihan sità joskus kokeilla??? Yleensà minulla on sukkia ja lapasia kutoessa kahdet puikot kàytòssà. Ei tartte turhia laskeskella.

Bohemian girl kirjoitti...

double rr that might be it. I am sorry you did not get it, anyway, I wrote you that at home we were wandering who the parcel was from, it was waiting at the post office and my husband who was expecting a book said kind of eagerly, I am sure it is yarn from one of your blog friends and I laughed because that had happened only once and two years ago on top of it. And it was again! You cannot imagine how happy it made me on another gray looking start of the week. Thanks.

Kirjailijatar kirjoitti...

Minuakaan pimeys ei häiritse yhtään, mutta valokuvaaminen on todella vaikeaa. Kun tulee töistä, on jo pilkkopimeää. Sitten voikin vaan loikkia koiran kanssa tuolla pimeydessä ja lukea ja katsella leffoja ja...kaikkea kivaa ja rauhallista.

outi kirjoitti...

Sukka-asia kiinnostaa täälläkin. Eli nyt kun teet yhtä paria pyöröllä, niin miten se menee. Onko sulla valtavasti kiskottavaa kaapelia, kuten kahden sukan looppaamisessa? Vai teetkö kahdella lyhyellä pyöröllä? Vai yhdellä? Minkä mittainen kaapeli sun pyörössä on? Vieläköhän keksisin lisää kysymysmerkkejä tähän...:D Niin ja peukkuja tietysti haasteisiisi!

Merruli kirjoitti...

Ilona:Kyllä niin voisi hyvinkin tehdä. Olisi kait lopulta aika kätevää, koska se olisi keino saada sukista mahdollisimman identtiset. Toki silloin tarvitaan todella pitkät pyöröpuikot.

Jonna: Sukat valmistuvat minulla yleensä aika hitaasti, mutta pidän niiden neulomisesta enemmän kuin isompien vaatteiden. Nyt pitää vähän pohtia, kuinka homma jatkuu, kun pitäisi ruveta tekemään lyhennettyjä kerroksia kantapäähän.

Rva Pioni: Juurikin tuossa kantapäässä olen nyt pari päivää jumittanut.

Maria: Kiitos, normineulojahan minä.

piilomaja: Novitan ja Ullan sivuilta löytyy pari käyttökelpoista ohjetta kuvin. Itse aloitin lehdesät tuolla Modan ohjeella.
http://www.novita.fi/public/File/magic_cast_on_sukka.pdf

http://www.ullaneule.net/0305/neuvot_sukka_varpaista.html

http://plaza.fi/ellit/kasityot/modan-neulekoulu/opi-tekniikka/varpaasta-varteen-sukan-aloitus-karjesta

Lissu:Paljoa enempää kuin tuossa ensimmäisessä kuvassa ei valoa ehdi päivisin nähdä.Ihan mielenkiintoiselta näkökulman vaidokselta tämä kärjestä aloittaminen tuntuu.

Kirjailijatar:Todellakin kaikki valo on kadoksissa kun töistä pääsee kotiin. Välillä tuntuu, että tumman langan neulomiseenkin on liian vähän valoa. Mutta ei tämä lopulta kauaa kestä.

outi:Kaapelini taitaa olla 80cm, eikä paras mahdollinen, koska en jaksanut lähteä puikkoja ostamaan. En ole oikein varma jaksanko tuota kaapelin kiskomista, vaikka joku tuossa metodissa koukuttaa. Luulen, että olisin normipuikoilla nopeampi, mutta jos saisin ne kaksi sukkaa samalle kaapelille olisi tilanne ehkä parempi. En ole ihan varma osaisinko kahdella lyhyellä pyöröllä. Kantapää ja lyhennetyt kerrokset on nyt jumittanut työn pariksi päiväksi.

HUVIlassa kirjoitti...

Ihailen kyllä. Itse kun saisi edes yhdet loppun asti aikaan!