7.9.2010

Sitä samaa/ The same, the sameSamoissa merkeissä jatketaan. Nyt on tarjolla esikoisen ärhäkkä silmätulehdus, tämä flunssa ei niin hevin lähdekään. Vaikka syksy on jo näyttänyt harmaintaankin, eivät värit ole minnekään kadonneet. Vielä on suurin värien ilotulitus aluillaan, ennen hiipumista lokakuuksi.

Harmauteen valmistui palmikkopipo ja tuo beige mohairlanka huutelisi houkuttelevasti. Viluisille sormilleni pikaneuloin raitalapaset, joista Noron värivaihdokset tekivät hieman epäsuhtaisen parin (vaikka ei tuo eroavaisuus tuossa valokuvassa niin silmiinpistävä olekaan). Yksi sai synnyinlahjanaan kaikki pinkin sävyt, kun toiselle jäivät hillityt ruskeat. En vielä jaksanut lapasia kostuttaa, mutta uskoisin ulkomuodon tuosta vielä hieman tasaantuvan. 

Ashley (with a few modifications)
Yarn: Schoppelwolle Cashmere Queen 50g
Needles:3.5mm circular and dpn

The same goes on. Now the eldest one is having an eye infection. This cold won't leave us that easily.
The hat for the grey days is ready and that brown mohair yarn is tempting me at the moment. For my ever so cold hands I knitted a pair of stripy mittens. The color changes of the Noro yarn made these a bit mismatching  pair (the photo doesn't show it though).

Stripy Mittens (pattern my own)
Yarn: Inca wool and Noro Silk Garden Col302
Needle: 4mm dpn

10 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Voi reppanoita! Syksy tuo koulun pasiliskot koteihin, se on tietty se! Paranemisia. On muuten nàtti tuo pipo. Olen allerginen villalle, joten tyydyn vain ihailemaan toisten pàità/pààhineità!

Mirva kirjoitti...

Voi kun osaisin ja jaksaisin tehdä yhtä hienoja. Toivottavasti lapsilla tauti hellittää, meidän neiti flunssaili päivän, ja sitten siirsi sen eteenpäin äidille, joka onkin sitten potenut oikein kunnolla...

Anonyymi kirjoitti...

Hieno pipo!
Olen aloittamassa itselleni yhtä mutta epäilen jo että lanka on tyhmä valinta. Siitä tulee nimittäin valtavan paksu=kuuma=painava...

Miia-Rebekka kirjoitti...

Aivan ihanat myssy ja lapaset :) .
Käsityöblogissani on sulle tunnustus.

Ilse kirjoitti...

Olenko sanonut, että nämä kättesi työt ovat niin kauniita, niin kauniita!!! Että palmikkotunikaa? Sinä ja minä elämme niin erilaisissa maailmoissa (en voisi kuvitellakaan....!), ja siksi täällä on ihana piipahtaa. :)

Pikaista paranemista!

hillanen kirjoitti...

Ekaa kertaa törmäsin blogiisi, ja ai että siun luona täällä on niin kaunista! Ihanii neuleita, ja niin kauniita kuvia.

Merja kirjoitti...

Lapaset on kovin kauniit, minusta, pipokin ihana!

HUVIlassa kirjoitti...

Hei!
voisitko mitenkään kertoa ohjetta lapasiisi? Pliiis? :)

Onko se jotenkin vahvistettua kun näyttää niin lämpimältä?

Merruli kirjoitti...

Lissu:Kiitos, tytöt voi jo paremmin. Yllättävää kyllä vanhempi tytöistä vaatii pipoa omakseen, en olisi tuosta väristä uskonut. Villa-allergia onkin melkoinen haaste käsityöihmiselle, mutta onneksi muitakin ihania materiaaleja on paljon tarjolla.

Mimmi:Meillä menee tämä tauti nyt näköjään koko perheen oikein perusteellisesti ja pitkällä kaavalla läpi. Toivottavasti sinä voit jo paremmin.

piilomaja:Kuinkas kävi pipon kanssa? Ei taida Belgian talvessa olla paksulle pipolle montaa käyttöpäivää? Tähän lankaa ihastuin ikihyväksi, vaikka eipä sitä vielä tiedä, kuinka pahoin lanka löystyy käytössä.

Miia-Rebekka:Paljon kiitoksia! Tunnustuksen otan mielellään vastaan. Olen joskus aiemmin kirjoitellut seitsemää asiaa itsestäni, joten katsotaan josko keksisin jonkun uuden listan.

Ilse:Kiitos kauniista sanoistasi. kUn kiertää käsityöblogeja, sitä välillä unohtaa, että kaikki eivät neulo puikot sauhuten. Unohtaa, että tämäkin on arvostettava taito, eikä vain jotain jossa voisi olla aina vain parempi.

hillanen: Olipa mukavaa, että törmäsit ja vielä jätit niin ystävällistä kommenttiakin.

Merja:Kiitos, onneksi ei ihan vielä ole tarvetta noin paksuille lapasille.

HuvIlassa: Kovin tarkkaa ohjetta ei ole antaa, kun vain neuloin summamutikassa, mutta loin 40 silmukkaa. Neuloin noin viisi riviä ainaoikeaa (tai siis tässä 1.krs oikein 2. kerros nurin).Sitten aloitin kirjoneuleen: jokatoinen silmukka on yksiväristä lankaa ja jokatoinen
liukuvärjättyä Noro-lankaa, joka siis aiheuttaa tuon hauskan värimuutoksen neuleen aikana. Ja tosiaan paksua ja lämmintä tulee, koska molemmat langat ovat aika paksuja ja molemmat langat kulkevat koko ajan työssä. Peukalokiilassa lisäsin silmukoita muistaakseni niin, että puikolle tuli 12, taakse loin puuttuvat 10 ja näistä ja reunoista poimin peukkuun 24 silmukkaa, jotka tein kaksi Noroa -kaksi Incaa raidoituksella. Toivottavasti tästä oli jotain apua!!

Liivia kirjoitti...

Tykkään kovasti noista tumpuista. Ja muutkin langat ja neuleet kauniita. Samaa mohairia taitaa mulla olla puikolla.