5.2.2010

Month of pastries/Pullakuu


This is the month of traditional pastries. Today we ate small cakes to celebrate the Finnish national poet, Johan Ludvig Runeberg (he had a serious sweet tooth). Next week it will be the time for whipped cream filled buns. To be honest, I have been eating both since mid-January, some of them even home-made.

Take a vase filled with tulips, make a good coffee to the side of your favorite pastry and enjoy -it's February.

Helmikuu jos mikä, on pullakuu. Tänään kaikki rakastavat Runebergia, vähintään torttujensa tähden ja ensi viikolla saakiin vaihtaa laskiaispullaan. Totuuden nimessä on myönnettävä, että olen syönyt kumpaisiakin jo tammikuun puolesta välistä.

Pöytään kimppu tulppaaneita, kupponen kunnon kahvia ja lempileivos lautaselle ja nauttimaan -onhan jo helmikuu.

8 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Pullakuu on parasta :) Mietin joka vuosi, kummasta tykkään enemmän Runebergin vai laskiaisen tortusta, mutten tiedä. Kummallakin on kyllä sijansa mahassani. Iloista ja pullaista viikonloppua!

Merruli kirjoitti...

Kirjailijatar:Näistä kahdesta tortusta on kyllä vaikea suosikkia valita. Ostotortuissa- ja pullissa olenkin löytänyt ehdottomat merkkisuosikkini ja pulla menee sitten mantelitäytteellä :)
Iloista pullavaa sinnekin!

Merja kirjoitti...

Voi, laskiaispullaa alkoi tehdä mieli! Runebergista en niin välitä..

Pitää varmaan lähteä kohti leipomoa :)

Satu kirjoitti...

Allekirjoitan! Näillä mennään! :)

Riikka kirjoitti...

Mun mielestä laskiaispulla voittaa runebergintortun kyllä mennen tullen! Ikinä en tosin jälkimmäisiä ole itse tehnyt....ehkä ne maistuisivat itsetehtyinä paremmilta.

Lissu kirjoitti...

Pullia on varmaan moneen làhtòòn. Tykkààn molemmista. Huomenna (09.02.) ostan kahvin kera runeberigin (jos lòydàn) ihan sen kunniaksi, ettà ràkàtauti on voitolla ja pààsen pitkàstà aikaan kylille ihmistenilmoille. Mummon tekemà laskiaispulla on tietysti yliveto, milloin vain!

Niina kirjoitti...

Pullakuu ! Hyvin todettu. Ja myös mun masu toteaa sen ... röyh.

Merruli kirjoitti...

Merja: Laskiaispullaa olen urakoinut tänään aika monta kappaletta, siis syönyt -en leiponut.

Satu: Näillä linjoilla on jatkunut koko viikko.

Riikka:Itsetehdyt runebergit ovat melkein parempia kuin suosikkini eli Branderin ostotortut, mutta kieltämättä laskiasipullat ovat herkkua.

Lissu: toivottavasti sait runebergisi ja räkätauti on lopullisesti selätetty. Pakastepullastakin onneksi saa ihan mukavia laskiaispullia, kun sattui laiska leipuri tämän vuoden laskiaiseen.

Niina:Samaa tunnetta täällä -mahassa siis.