3.7.2013

Pää pioneissa

Tänä kesänä pihan valkoinen pioni on ollut kunnon kukassa ensimmäistä kertaa kuusivuotisen historiansa aikana. Ehkä sillä on vaikutusta, että viime kesänä vihdoin muistin heittää pionin juurelle tuhkaa kukinnan jälkeen tai sitten kasvi vain otti aikansa juurtumiseen. Sateiden jälkeen tohdin jopa leikata yhden kukinnnon maljakkoon. Koko keittiö tuoksui yhden kukan voimalla ruusuiselta pionilta.  Oletko muuten huomannut, että pionit tuntuvat joka vuosi saavan rankkasateen niskaansa ja kukinta jää kovin lyhyeksi? Silti pionin kukintaa jaksaa odottaa ja mielessä siintelee mummun ja äidin pionipenkit esikuvina.

Myös kolmatta kesää maassa oleva vaaleanpunainen juurakko teki ensimmäisen kukkansa. Toinen samana vuonna istutettu pikkujuurakko antaa vielä odottaa itseään. Ainoa lajike, jonka nimi minulla on muistiinmerkittynä on tietenkin se, joka ei vielä kuki. Kun Celebrity vihdoin kukkii, on aihetta juhlaan.

This is the first Summer that my peonies are really blooming. It took them six years to get this far, perhaps I haven't cared for them in the right manner or it just took them all this time to root properly. I just have to say that all this waiting was worth it and I'm hoping more is to come.  One variety, which I planted three years ago, made its' first bloom this Summer (the pink one) and one other plant (Celebrity) is still producing only leaves. Every year the blooms of peonies get beaten by heavy rain, but their short glory is something to wait for.

2 kommenttia:

outi kirjoitti...

Ihania kuvia. Minulla ovat viimeiset maljakossa ja jo aika huonossa kunnossa, mutta ei raski poiskaan heittää. Pitää odottaa taas sitten kokonainen vuosi. Tuota tuhkajuttua en tiennytkään.. Pitääpä käydä taloyhtiön grillillä varkaissa.;)

Merruli kirjoitti...

outi:Se on juhlaa, että on valoa kuvien ottamiseen. Luulen, että suurinpiirtein ainoa lannoite mitä mummoni laittoi pioneille oli tuhka.