15.5.2013

Tavallisia tarinoita toukokuusta
Kahden viikon kuvat kamerassa purkamatta. Siinä ajassa ehti jo kevät ja melkein kesäkin, vaput, helat ja hulinat. Rupikonnat, kaakkurit, perhoset, vuokot, leskenlehdet ja kevätlinnunsilmät. Välttelen tiettyä k-sanaa, sitä toukokuulle liian tuttua. Etsimme karannutta kissaa ja hemmottelemme sitä toista. Korjaan, kylvän, arvioin, kastelen, kiiruhdan, unohdan, ojennan, kannustan ja lannistun. Hengitän vihreyttä, aamun kirpeyttä, hiekkapölypihaa ja kukkia kauan kaivattuja. Toukokuun teen, kesäkuun olen.

Two weeks of photos in my camera. The same amount of time was needed for the Spring to come and Summer to peek. First of May, Ascension Day, festivities here and there. Toads, butterflies, daffodils, anemones, all there at once. I flee the word busy with poor results, the same story every May. I sow, check, evaluate, forget, cheer and fail. I breath in the green, the crisp mornings, the sandy yard and flowers long awaited. In May I do, in June I am.

10 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Jotenkin niin kuvaavasti kirjailit juuri tälle ajalle.

Satu kirjoitti...

Hienoista hienoin toukokuu-kuvaus! Mahtava!

Ilona kirjoitti...

Mahtava sammakkokuva!

Ina kirjoitti...

Ihania kuvia! Ja niin osuvasti osasit kuvata. Vaikken ole siella ollutkaan itse kevaan etenemista kesaksi niin aidin kuvausten perusteella se on ollut juuri tuota. Ja nyt kun se paaskynenkin on nahty niin on virallisesti KESA!

Maria kirjoitti...

Voi Merruli !Just tuota kaikkea!
Kiitos otan mukaani tuon toukokuun teen ,kesäkuun olen -ajatuksen.
Voi hyvin

Merruli kirjoitti...

Rva Pioni: Taitaa olla jo ihan ammatin puolesta meillä aika samat kuviot toukokuulla.

Satu: Kiitos. Itse olet, siis mahtavan mukava!

Ilona: Aika monta ruutua kulutin jamsakoihin metsälammella, olivat aivan rannassa tyrkyllä ja aivan huolettomina polskivat puolen metrin päässä.

Ina: Kovin kesäiseltä viime päivät ovat tuntuneet, vähän turhankin nopeaan etenee, kun kaikki kukkii kerralla, mutta valituksen sanoja nämä eivät missään nimessä ole.

Maria:Enää pari viikkoa tekemistä, sitten aloitetaan se oleminen! Voimia ja iloa!

Kirjailijatar kirjoitti...

Ihana tuo viimeinen lause, toukokuun teen, kesäkuun olen. Ehkä minä yritän pyrkiä tuohon samaan sillä variaatolla, että olen sitten vasta heinäkuussa.

Niin suloinen teidän tyttönen tuossa ensimmäisessä kuvassa, ihana vaatetus.

Merruli kirjoitti...

Kirjailijatar:Toivottavasti jo kesäkuu jättää sinullakin tilaa olemiselle, vaikka kesävapaus saapuukin vasta heinäkuussa.

Liivia kirjoitti...

Ihana kuvasarja ja kuva valkoisista krookuksista erityisen kaunis. Kuvien tunnelmiin ihan hyppäisi. Ja neiti on ylisöpö!

Merruli kirjoitti...

Liivia: Niin kovin äkkiä tuo mielestäni kaunein aika toukokuuta katosi tänä vuonna. Tänään totesin, että koivussa on jo aivan täysi lehti. Pikkuneidin söpöydestä olen täysin samaa mieltä.