23.2.2013

Mantelimania


Onkohan joku muukin innostunut manteleista, koska lähikaupasta ovat tummat mantelit lopussa. Taidan olla aika lähellä totuutta jos sanon parin viime kuukauden aikana syöneeni puolitoista kiloa manteleita. Olen laittanut niitä kourakaupalla itsepaahdettuun mysliin, kantanut käsilaukussani iltapäivän makeannälkään ja paahtanut pannulla paprikajauheen ja suolan kera sipsitarpeeseen. Vain tummissa, siis kalttaamattomissa manteleissa on oikea maku ja sanovat niiden olevan terveellisempiäkin. Ehkä mantelintarpeen selittää tarve lisäkalsiumille tai jollekin muulle hivenaineelle.

For the past two months I have been eating lots and lots of almonds. Almonds as part of my home-made granola, almonds as afternoon snack and almonds instead of potato chips. Each Spring seems to come with some sort of craving, perhaps it depends on vitamins and minerals I'm lacking.

7 kommenttia:

siina*k kirjoitti...

Mie oon, mutta ei me käydä samassa kaupassa!

yst. nim. "kourallinen manteleita"

outi kirjoitti...

En tiedä manteleista, mutta minä olen hurahtanut avokadoihin. On meillä mennyt niitä aina, mutta nyt on todellinen mania päällä. Miksi kummassa aina johonkin tulee himo?

Satu kirjoitti...

No mulla on se sokerihimo ja niin paha et tarttis päästä eroon, pitäisikö kokeilla manteleita? Mä olen hurahtanut kuivattuihin karpaloihin, kohta heitän niitä sämpylätaikinaan. Tykkään punaisesta :)

Maria kirjoitti...

Nam.Sanon minäkin.

piilomaja kirjoitti...

Mutta miksi minusta mantelit ei maistu miltään???
Olenko aina saanut huonoja?

Kirjailijatar kirjoitti...

Mantelimania on kiva sana! Hmm...minulla ei kyllä mantelimaniaa, mutta pähkinämania sen sijaan. Pähkinöitä roiskisin mieluusti mihin vaan.

Merruli kirjoitti...

siina*k:Totta, kourallinen manteleita menee yhdessä hujauksessa.

outi:Juu, avokadoja myös, niitä menee meillä kilo ja ylikin viikossa. Mielestäni ihan paras leivänpäällinen. Varsiselleriä, viinirypäleitä ja tiettyä teetä on ainakin tullut nautittua maanisesti ja ohimenevästi.

Satu:Sokerista kun pääsiskin eroon. Minä selviäisin ilman karkkeja kyllä, mutta en ilman makeita leivonnaisia. Iltapäivän karkkihimoon ainakin minulla mantelit tepsii, mutta jos ei pidä manteleista voi vastavaikutus olla heikonlainen.

Maria: Meitähän on jo monta, mantelikavereita! Ja se terveellisyys on ihan mukava bonus.

piilomaja:Eihän manteleissa pähkinöihin verrattuna kovin voimakas maku ole, se on totta. Ja valkoisiksi kuorittuja manteleita en syö minäkään, koska niissä ei ole makua sitä vähääkään.

Kirjailijatar:Tuo mantelimania on minulla sen pähkinämanian korvike. Kuopuksen pähkinäallergia laittoi minunkin tottumuksiani uusiksi, etenkään maapähkinöitä en uskalla toistaiseksi tuoda taloon lainkaan, ettei tule adrenaliinikynälle töitä.