19.1.2013

Lämpimiä aaltoja


Pattern: h, harkkoreunussukat, Novita Sukkalehti
Yarn: Novita Wool, Novita Nalle
Needle:3.0mmKaikkinainen hidastelu ja slow life taitaa olla eniten totta neuleissani. Juuri ennen joululoman loppua sain vihdoin valmiiksi kuvioneulesukat, jotka aloitin itselleni viime helmikuussa. Aaltosukat jalassa olenkin sitten kulkenut viimeiset kaksi viikkoa. Kuvioneule on ihanan lämmintä varpaille langanjuoksujen vuoksi. Aika monta virhettä onnistuin pariin neulomaan, mutta en jaksanut vaivautua erilaisuuksia purkamaan, etenkin kun huomasin osan virheistä vasta valmiista parista. No, elämä ja käsityöt on yleensä epätäydellisiä. Näissä sukissa tarkenee nahkakengissä -10 asteeseen saakka. Tuplalankasukkia pitäisi tehdä lisää.

Slow life seems to be the reality in my knitting life. Just before the end of Christmas holiday I finally finished the pair of socks I started for myself last February. For the past two weeks I have been living in these socks, mainly because they are delightfully warm. I would need more of this kind.

8 kommenttia:

Ina kirjoitti...

Noi sukat on niin mielettoman kauniit ettei tosi. :) Virheista viis. Tilkkutoita tehdessa, jos ei tyossa ole ainakin yhta virhetta niin se ei ole taydellinen. Ja uskon kylla lampimiksi. Mua niin himottais kokeilla kirjoneuletta..... uskaltaisinkohan?!

Merruli kirjoitti...

Ina, ehdottomasti kokeilet kirjoneuletta. Suurin haaste siinä mielestäni on pitää langat sotkeentumasta toisiinsa, kunhan valitset mallin joka neulotaan pyörönä, koska kirjoneule nurjalta puolen on kidutusta, jos minulta kysytään.

AnniP kirjoitti...

Kyllä on kaunis pari siinä puikoiltasi pudonnut! Olen ihan kateudesta vihreänä, oppisikohan sitä itsekin joskus kirjoneuleen teon?

Ilona kirjoitti...

Voi että. Menin ihan sanattomaksi noista sukista. Niin hienot.

Toissapäivänä ajattelin, että haluan opetella kutomaan sukat. Tämä innostaa lisää. (Joskin ehkä aloitan ihan vaan joustinneulevarresta ja sit on se kantapää, johon viimeistään kaikki karahtaa... :D)

leena kirjoitti...

Vau, hienot sukat! Epätäydellisyys on mielenkiintoista.

Merruli kirjoitti...

AnniP:Sinä olet niin näppärä neuloja, että en epäile hetkeäkään etteikö kirjoneule sinultakin luonnistuisi!

Ilona:Varmasti opit sukat tekemään ja lopulta niitä mahdollisia kantapäitäkin on erilaisia, joten jos yhdellä tavalla karahtaa kiville, löytyy toinen sopivampi tapa. Villasukat on kyllä käyttöneuleiden parhaimmistoa, niitä tuskin on liikaa vaikka oikein innostuisi.

leena: Ehkä silmämääräinen virheettömyys kuuluukin vain tehdastuotteisiin, käsityön leima on aika usein juuri sitä rosoa ja epätäydellisyyttä.

Satu kirjoitti...

Ihastuttavat!! Ja olen samaa mieltä, epätäydellisyys kuuluu elämään. Tuollaiset pitäisi kyllä olla, juuri nyt, näillä pakkasilla. Ihanat. Minä en taitaisi osata.

Kirjailijatar kirjoitti...

Todella kauniit sukat. Olet taitava, minä en todellakaan huomaa mitään virheitä, vain upeat sukat.