11.2.2012

Hanko ja koukku
Sain kirjastosta käsiini Sanna Vatasen uusimman eli Neulo. Virkkaa. Kirjo. Ekolangasta!-kirjan. Kirjassa on monta houkuttelevaa ohjetta ja upeat kuvat, joten tämä kirjan saattaa joutua ostamaan omaksi. Ennenkuin kirjaston laina-aika umpeutuu ehtinen virkata itselleni Hanko-laukun. Etukappale on jo valmis. Novitan Hanko-lanka on yllättävän miellyttävää käsitellä langan sisältämästä akryylistä huolimatta. Voisin kuvitella jopa neulovani langasta ihan käyttövaatteenkin. Täysin en ole hylännyt aloittamaani kirjoneulesukkaakaan, ensimmäinen on pian valmis.

I got from the library a brand new copy of the latest book by Sanna Vatanen. I might have to buy a copy of this book for my own shelf, because it's filled with projects I would like to knit or crochet. Before I have to return the book to library I will finish a crocheted bag with the new yarn from Novita. The yarn is recycled cotton and acrylic mix and surprisingly nice to work with. I haven't forgotten the socks I showed you. The first one is almost ready and so nice that it definitely deserves a pair.

9 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

... ja jos et ehdi, niin minulla on tuo kirja omana ja voin sitä kernaasti lainata! On niin monta juttua kesken puikoilla, etten missään tapauksessa aloita nyt mitään uutta tuosta kirjasta vähään aikaan, joten jos haluat kirjan lainaan, annan sen oikein mielelläni.

Tuota Hankoa katselin siitä itsekin, harmittaa että en ymmärrä virkkuuohjeista hölkäsen pöläystä ja muutenkin olen niin virkkaajana niin vasta-alkaja, etten varmaan osaisi tuommoista tehdä. Upealta näyttää tuo sinun virkkuusi, voi miten hieno laukku siitä tulee!

Ina kirjoitti...

AIVAN IHQU! Siis kuolaan taalla kateellisena. Tuo on aivan mielettoman ihana laukku. Tahtoo ehdottomasti nahda sitten lopputuloksen. Kiitos! :) Ei muuta kuin koukkuilun iloa etta saat laukun loppuun ennen palautuspaivaa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ajatellut tuon laukun tekemistä.. kerroppa kun saat valmiiksi, mielenkiinnolla odotan:)

outi kirjoitti...

Ihan samat fiilikset on täällä: kirjan voisi ostaa ja Hanko näyttää kivalta. Postauksesi vain vahvistaa aatoksia.:)

Julie kirjoitti...

I love that crochet bag pattern!

Virkkaaja kirjoitti...

Hei!
Huomasin, että ole myös virkkaamassa Hanko-laukkua. Osaisitko selventää, miten nuo sivusaumat virkataan? Eli tuleeko se sauma ulko- vai sisäpuolelle? En saa kummallakaan tavalla saumasta oikein mieluista... Kiva olisi jos laitat kuvan valmiista tuotoksesta :)

Merruli kirjoitti...

Mirva: Ihmeekseni kirjan uusinta onnistui, ei ollutkaan enää ketään jonossa! Jos haluat Hangon jossain vaiheessa tehdä, niin autan kyllä, loppujen lopuksi se on aika yksinkertainen ohje.

Ina:Laitan veskan postiin, jos jää itsellä käyttämättä ;o)
Nyt pitäisi jostain keksiä tuollaiset renkaat, jotta pääsisi kokoamaan veskan.

memmi:Pian olisi valmista. Tosiaan nuo renkaat puuttuu. Pitänee siirtyä rautakauppaan asioimaan.

outi:Hanko on nopea virkata, mutta aika painava siitä tulee. Onneksi on vaunun aisa, missä roikottaa laukkuaan, niskat ei taitaisi kestää.

Julie: It's a fun pattern to work with and actually quite easy. I'm almost ready with the bag just missing those rings.

Virkkaaja:Minä tein sauman ulkopuolelle. Kun virkkasi kappaleet yhteen kiinteillä silmukoilla tuli sellainen ryhdikkään näköinen sauma. Pohjan ja sivusaumojen liitoksen tein nurin olevan t-kirjaimen muotoiseksi, en aivan ymmärtänyt mitä ohjeessa ajettin takaa. Kun nyt jostain löytäisi järkevät lenkit, niin saisi laukun laittaa kasaan, sitten laitan kyllä kuviakin.

Virkkaaja kirjoitti...

Hei taas! Kyselin novita-infosta tuosta ohjeesta ja heidän mukaansa saumat tulisi sisäpuolelle. Itsekin aloitin niitä ulkopuolelle tekemään, mutta vaihdoin taktiikkaa ja sain kuin sainkin ne siististi sisäpuolelle :) Ohjeestahan puuttui sekin lettikuvion ruutupiirros vaikka eihän se kuvio vaikea ollut. Onko muuten ideoita noihin "lenkkeihin", mistä niitä voisi saada tai mitä vastaavaa käyttää? Itse löysin Prismasta reilun 3 cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä avainrenkaita ja mietin, olisivatko ne sopivan kokoisia (vai liian pieniä) laukkua varten. Tuollaiset hieman "kulmikkaat" olisi kivat, mutta en ole vielä keksinyt mistä voisi löytää. Kirjassakaan ei varmaan sen tarkemmin mainita?

Jokke kirjoitti...

Tuo nyppykuvio on tosi kiva.