18.11.2011

Ruoka-ajatuksiaKohtuullisen kotoista, suhteellisen suomalaista, riittävän terveellistä. En karppaa, mutta välillä skarppaan keittiössä. Toisinaan taas kokkaus ei voisi vähempää kiinnostaa. Tällä viikolla olen kokeillut jokusen uuden reseptin ja jokaisen todennut erittäin käyttökelpoiseksi. Alkuviikosta tein kasvispaistikkaita Härkäpapua sarvista kirjan ohjeella, eilen vanhat banaanit jalostuivat banaanipiirakaksi ja tänään tein mehustettua punakaalisalaattia myös Härkäpapu- kirjan ohjeella. Esikoiselle ei kelvannut mikään näistä kokeiluista, keskimmäinen söi kahta viimeistä ja minä pidin kaikista. Banaanipiirakka oli positiivisen yllätys, koska yleensä banaanikakut ei meillä maistu.

Tällä viikolla on saanut olla entistäkin iloisempi lähikaupan kunnianhimoisesta lihatiskistä. Juuri söimme edellispäivänä Oulujärvestä pyydettyä kuhaa. Kala ei takuulla ollut käynyt Kiinassa tai Thaimaassa kääntymässä. Pieneen mieleeni ei kerta kaikkiaan mahdu, miten voi olla kannattavaa rahdata kalaa ympäri maailmaa ja siinä ohessa pakastaa ja sulattaa se pariin kertaan. Kunpa jokainen muistaisi, että jokainen kotimaisesta ruoasta maksettu ylimääräinen euro jää tänne kotimaahan työpaikoiksi ja hyvinvoinniksi. Halpa ruoka ei oikeasti ole halpaa!

Red cabbage with apples and black currant and fried zander was on the menu today as many thoughts about food and its' origins (a lot of fish consumed and fished in Europe is first processed in Asia. That makes quite a big carbon foot print for a serving of a fish!)

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Asiaa!

rosmariini kirjoitti...

Hei, en ole aiemmin käynyt sivuillasi, mutta nyt löysin tien Liivian kautta. En usein kommentoikaan, mutta ahh, nyt täytyy vain todeta kuinka yhtä mieltä olenkaan noista kalojen maailmanympärimatkoista. Mieletöntä! Se kuulostaa kuin norjalaisen akvavitin kuljetukselta, yli ekvaattorin ja takaisin, jotta maku muka muuttuisi (Linje-akvavit). No, en ole ekspertti akvaviteissa, mutta en ainakaan usko, että kalojen maku noista matkoista paranee muuta kuin negatiiviseen suuntaan!
Hyvää talven alkua sinne Suomeen!
Terv. rosmariini

Merruli kirjoitti...

rosmariini: Mukavaa, kun jätit kommentin. Mielestäni tuollaiselle kalan kuljettamiselle ympäri maailmaa pitäisi laittaa niin suuri ympäristövero, että touhu olisi kannattamatonta. Ei nauti ympäristö sen paremmin kuin kuluttajan makuhermotkaan tuosta touhusta.