18.10.2011

Neule-adhd?Toisilla elämänalueilla sitä tavoittelee hitautta, mutta joissakin asioissa siitä tulee miltei kirosana. Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä se, että olen hidas neuloja. Jos vaikka kävisikin niin, että voisi käyttää kaiken aikansa neulomiseen, en siltikään olisi nopea. En kuulu siihen kastiin, joka pyöräyttää pitsisukat parissa päivässä tai neulepuseron viikossa. Jossakin olen kuitenkin nopea, suorastaan supernopea, nimittäin uuden projektin aloittamisessa. Aloitettuja projekteja on korit väärällään ja mielen pohjalla jonoksi asti. Tähän pitäisi saada roti. Ehkä pitäisi vähentää viriketulvaa ja kieltäytyä katselemasta Ravelryn uusia ohjeita, kirjaston neulelehtiä ja blogeja. Tai olisiko ratkaisu aina yhden projektin pakkopullaneulonta loppuun asti ennen kuin saa luvan tarttua seuraavaan. Se taitaisi kyllä tappaa ilon tästä harrastuksesta. Tai sitten jatkan kuten tähänkin asti, hyväksyn itseni neulekeskittymishäiriöisenä. Ennen joulua haluan kuitenkin saada valmiiksi tuon raitahuivin ja siihen sopivaksi ajatellun alpakkapipon. 


One thing that I hate being slow at is knitting. No matter what, I am a slow knitter. A sweater means months of work for me and lace socks at least weeks. The fact that I'm a really quick one, when it comes to starting a new project doesn't make the things any easier. There are baskets full of unfinished knitting projects and many more of them waiting on my mind. The stripes scarf is the one project I wish to finish before Christmas. That might mean that all the other unfinished knitting businesses will have to wait.

8 kommenttia:

aleksandra kirjoitti...

täällä on ihan sama diagnoosi :) kaikkea aloitan ja ideoin innolla, mutta sitten se innostus pikkuhiljaa hiipuu...

Rouva Kameleontti kirjoitti...

Tuttu tauti!
Käännetään voitoksi,
että ideaa pukkaa.
Kääntöpuolella on se ettei keksis mitään... Uh se olis ikävää.

coco kirjoitti...

i am in the same way too, lots of thing i want to make and on the other hand there are many unfinished ones waiting for me to finish.
at the moment, i enjoy working on small things like dish cloths and pouch.
this stripe scalf is very nice, look forward to see you finish it. lovely color.

outi kirjoitti...

Oivoi, sama täällä tuon hitauden suhteen. Ja haaveita ja halujakin on hetkittäin niin runsaasti, ettei muistikapasiteettii tahdo rittää. Aloitusten suhteen olen onneksi vielä varsin maltillinen; nyt juuri taitaa olla elämäni joninlainen keskenolevien ennätys kyllä meneillään. Ne ovat kaikki sellaisia "joskus"-valmiiksi tulevia tai joululahjavirityksiä; mitään itselle tulevaa en ole saanut puikoille, vaikka edellinen työ valmistui jo viikonloppuna. Yhtäkkiä pää onkin ihan tyhjä. Mihin ne kaikki haaveet katosivat?

Anonyymi kirjoitti...

Samanlainen keskittymishäiriö täällä. Nyt kun en ole omien lankavarastojeni äärellä, pystyn kanavoimaan neule-energian vähän paremmin niihin muutamaan (yksi olisi sula mahdottomuus!) mukana olevaan projektiin. Tosin aina on sitten tylsistymisen hetkellä Ravelry ja nettilankakaupat...

maijanmaja kirjoitti...

Ole vain sellainen kuin olet. :) Eihän se muitakaan haittaa, jos ei itseäsikään. Mä olen rajoittanut tiedostamattomasti omien projektieni määrän korkeintan viiteen.. Pakkopullaneuleen rinnalla on ehdottomasti oltava jotain muuta! :)

Merruli kirjoitti...

aleksandra:Me ollaan vaan niin innovativiisia, ettei kaikkea millään pysty. Ehkä monesta ideasta syntyy lopulta monta valmistakin -aikaa vaan menee vähän enemmän.

Rouva Kameleontti:Totta muuten. Olisi neulelehdetkin aika puistattavaa luettavaa, jos niistä ei seuraisi tarve aloittaa uusia käsitöitä jne. Ja ehkä isosta määrästä ideoita jää eloon vain ne parhaimmat.

coco:Small things are so nice, because one can also finish them quickly and then there is again room for another idea. Perhaps many ideas are quite as important as many finished projects.

outi:Joululahjoja en uskalla vielä edes miettiä. Kovasti tekisi sukkia mieli neuloa lahjomuksiksi, mutta siinä jälleen törmätään siihen hitauteen, ainakin jos puikot on alle 5mm. Olen ihan varma, että joku hieno idea sinua odottelee nurkan takana, jos nyt on sattunut sopivasti haavetauko.

Hanna:Reissun päällä tai mökillä saakin monesti hyvin neuleita etenemään, kun puuttuu liikatarjonta. Kotosalla on aivan liian monta projektia roikkumassa ja kun ei tiedä mihin tarttuisi, ei tartukaan mihinkään.

maijanmaja: Ei taida olla paljon vaihtoehtoja, tälläisenä taidan tulla pysymään, hyvistä aikeistakin huolimatta ;o) Viisi projektia kuulostaa mukavasti hallittavalta kokonaisuudelta -ihailtavaa luonteen lujuutta!

Riikka kirjoitti...

Kyllä se jonkin sortin häriö;) on kun ei saa mitään valmiiksi asti. Sama homma täälläkin. Kauheasti keskeneräisiä projekteja ja taas ostin uusia lankoja....