15.8.2011

Vielä riittää

Vielä paljon on satoa jäljellä ja kasvu jatkuu yhä. Mäkimeirami, iisoppi ja minttu ovat täynnään kukkia, toisinaan myös perhosia. Keltainen porkkana alkaa olla jo syötävän kokoista. Tilliä, salaattia ja kesäkurpitsaa riittää yhä päivällispöytään. Aika mukavasti palstan pätkä on tuottanut minimaalisesta hoidosta huolimatta. Toki rikkaruohojakin on tarjolla yli oman tarpeen. Jos ehtisi tekemään kasvimaan syystyöt perusteellisesti, olisi sitten ensi keväänä helpompi taas tarttua haravaan ja lapioon ennen siemenpusseja.

In the vegetable garden there is still a lot happening. The herbs are filled with flowers and occasionally with butterflies. The yellow carrot is ready to be eaten. I can still cut some dill, lettuce or take a zucchini into the dinner table. I'm pleased to see that even with minimum care there is some crops. Well to be honest there is also plenty of weeds. If I manage to weed it properly during the autumn the gardening start next Spring will be a lot easier.
.

2 kommenttia:

himalainen kirjoitti...

Lähden keräämään pinaatteja juuri, paistan niitä pannulla, vähän muskottia, ah!

Meillä ei ole moneen vuoteen ollut juureksia kasvamassa, mutta ensi vuonna aiotaan, oli niin upeaa käydä äitini kasvimaalla kuokkimassa pussillisen perunoita, punajuuria ja porkkanoita. Ruokalahja :)

Eilen istuin kauan kasvimaan vieressä ja katselin kukkivia oreganoja ja minttuja, ihana pörriäisten suriseva parvi siinä ympärillä, jotenkin täyteläinen tunnelma, ehkä niillä pörriäisilläkin oli jo vähän loppukesän kiirefiilis.

Merruli kirjoitti...

himalainen: Kah, kun minä juuti tein pinaattifetapiirakkaa, mutta pinaatit ei valitettavasti olleet omia. Ovat kukkineet aikapäiviä sitten, muuttuneet siementehtaiksi. Ei ole minullakaan tänä vuonna muita juureksia kuin porkkanoita. Raitajuurta on kyllä vähän ikävä. Pörriäiset ovat aivan hulluna juurikin oreganoon, jota meillä ojanvarsi täynnään. Sitä kerää mielellään maljakkoon.