24.7.2011

MisumasutKääretortun leivinpaperi on aina yhtä kovaa valuuttaa. Aika monet vieraat on kestitty erilaisilla mansikkamisuilla: pohjalle keksimuruja tai kääretorttulevy, kostukkeeksi mehua, mansikat maustetaan sokerilla ja tuoreella mintulla ja päälle kipataan kermavaahtotuorejuustoseos, joka on maustettu sitruunan kuorella. Helppoa ja herkullista.

The kids are always competing who gets the baking paper with traces of sponge cake. Sponge cake with strawberries, whipped cream and cream cheese is something we like to offer our guests in July. Fresh mint leaves and lemon zest add nice flavor to it. It's easy, quick and delicious.

6 kommenttia:

minja kirjoitti...

Nam. Tuorejuustot ja rahkat leivonnaisissa on aina herkkua. Mun täytyy tunnustaa etten ole koskaan tehnyt kääretorttua. Aikomus on ollut kyllä :D

Ihana lettipää!

Mirva kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä! Täytyy ehdottomasti kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

MEneekö kääretortun paperi ohi suklaakakkutaikinakulhon...?;-)

Ilona kirjoitti...

Mä muistan tuon kääretorttupaperihomman. Se oli kova juttu, siitä oikein tapeltiin välillä.

Me lapset emme tajunneet, miksi äidin piti aina pilata hyvä kakkulevy rullaamalla väliin kirpeää omenasosetta. Siksi siitä paperista tapeltiin, että saatiin edes vähän sitä hyvää makeaa pohjaa.

Niina kirjoitti...

Ihan uusi juttu mulle tuo kääretorttupaperi! Meillä on aina ollut vain kermavaahtokulhoja tai piparitaikinan jämiä:)
Mutta ohjeesi kuulostaa herkulliselta,täytyy pyytää vieraita kylään että pääsen kokeilemaan:)

Merruli kirjoitti...

minja:Kääretorttu, tai no ainakin se siihen tarvittava pohja on supernopea vierasvara- suosittelen.

Mirva:Tuosta saa aika tymäkän herkun kun laittaa kerman joukkoon sekä rahkaa että tuorejuustoa.

piilomaja:Minä olen niin nuiva äiti, etten anna taikinakulhoja kovin helposti nuoltavaksi suurien kananmunamäärien takia- vaikka huoletonhan täällä saa salmonellan suhteen olla.

Ilona: meilläkin tehtiin omenakääretorttua kotitekoiseen omenahilloon ja se oli minun suosikkini juuri sen makean ja happaman kontrastin takia. Mutta kääretorttupaperista meillä tapeltiin yhtä kaikki.

Niina:Suklaapalojen leivinpaperi taisi olla lapsuudessa vielä odotetumpi herkku ja brita-tortun leivinpaperia kaavin vieläkin ;o)