16.7.2011

Laventeliylpeys/ Lavender joy
Jos vaikka kasvimaa onkin ollut tämän kesän hunningolla kukkamaista puhumattakaan, on minulla ainakin yksi syy tehdä jokailtainen kiertokävely pihan laidalle. Siellä on hentoja sinivioletteja kukintoja ja hentoa tuoksua, jonka saa houkuteltua esiin lehtiä hipaisemalla. Viime vuonna keväällä laitoin siemeniä hiekkamultaan ja rasian pihalle kylmään, myöhemmin keväällä nostin rasian sisälle itämään ja alkukesästä istutin  piskuiset honteloiset sitten ulos. Tänä vuonna ilokseni taimet olivat vielä hengissä ja kaiken kruunuksi sain vielä kukatkin. Ei tämä vielä laventelipelto ole, mutta riittävä III-vyöhykkeelle.

My vegetable garden and flowers beds have been a mess this summer, but I have at least one reason for pure gardening joy, the lavender. This plant I have been growing from seeds. It was a pleasant surprise that the young plants survived last winter (hardiness zone 3), and even more of a surprise that this Summer I can enjoy the flowers too. My dream would be a field of lavender, but here I'm just as happy with these few.

4 kommenttia:

himalainen kirjoitti...

Sinä pystyt ihmeisiin. Tästä lähtien muistan aina sinut alkavasta laventelipellosta, ehdottomasti. Olen onnellinen puolestasi :)

Maria kirjoitti...

Minullakin lavendelit kukkivat mutta meillä tälläinen "keskieurooppa kuuma piha -alue" (pätsi sanoo mies siis liian kuuma todella mutta minä tykkään:))-kerää muutama pussukkaan ja kesä tuoksuu vaatteissasi talvellakin.Onnea kukillesi ja ihanaa päivää sinulle!

Kirjailijatar kirjoitti...

Laventeli on jotenkin kuin sadusta. Vähän liian ihmeellinen ollakseen totta. Minulla oli kerran laventeli, mutta se kuoli.

Merruli kirjoitti...

himalainen:Aika onnen kauppaa tuo puutarhatouhu minulla on, joskus onneksi onnistuukin.Ehkä lämpenevä ilmasto tuo jotain hyvääkin, kuten mahdollisuuden laventelipeltoon.

Maria:Voi, sinäkin saat siis tuoksutella laventelia!Mietin hetken, että raaskinko kukkia taittaa, mutta sitten totesin, että talvella ne voivat olla enemmän kuin tarpeen muistoina kesästä.

Kirjailijatar:Tähän asti muille laventeleilleni on käynyt kurjasti, tai vähintään ovat kieltäytyneet kukkimasta.Laventelista tulee heti mieleen Provence, paikka joka on minulle vielä toistaiseksi satua.