8.6.2011

ViilipyttyLapsuuden kesiin kuului kotitekoinen viili, omien lehmien maidosta. Viilit tehtiin tiettyihin lasikippoihin, tiettyyn kaappiin ja sitten pelättiin ukkosta. Ukkonen ja viili eivät näet sovi yhteen. Nyt säätila lupasi sen verran leppoista kesäsäätä, että viime yönä vähän ennen puolta yötä laitoin viiliä tulemaan ja tänään sitä sai jo maistella. Hyvin onnistui ja helppoa kuin mikä. Sekoitin siis noin 9dl luomukevytmaitoa ja purkillisen luomukevytviiliä toisiinsa, jaoin kuppeihin ja jätin pöydälle pyyhkeen alle. Aamulla viili oli jo mukavasti kovettunutta ja siirsin puolen päivän maissa kipot jääkaappiin. Maistuu parhaalta kotitekoisen myslin kanssa. Niin helppoa, että homman voi pilata vain äkillinen matalapaine.

Just as in my childhood summers, I made some viili. Actually it is very easy: you just mix together milk and spoonfuls of viili and let it be in room temperature for about a day and the milk turns into viili. It's best with homemade granola.

3 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Ooo, kiitos reseptistä! Täytyy ehdottomasti kokeilla kun sää on suotuisa!

Rva Pioni kirjoitti...

Meillä myös tehtiin omat viilit.

Lissu kirjoitti...

Viili ja kesà kuuluivat lapsuuteeni ja kuuluvat yhà. Minà laitan pààlle talkkunajauhoja, luomuja tietysti. Voisi kokeilla myòs kuivattua marjajauhetta.