24.2.2011

Kevättä kaappiinKevät sen saa yleensä aina aikaan -alkaa tehdä mieli uusia vaatteita. Mustaan muistikirjaani on kertynyt jokunen idea ja toive ilman suurempaa harkintaa. Kun sitten käyttää sitä harkintaa ja alkaa miettiä todellisia vaatetarpeitaan, imetyksen asettamia reunaehtoja ja raskauden jäljet näyttävää kehoaan muuttuu tuo lista aivan toiseksi: 

Imetyspaidoille on todellinen tarve. Niitä kannattaisi yrittää ommella itse, koska ovat hillittömän hintaisia ja aivan liian usein mustia (mustassa kuulkaa näkyvät puklut ja maitotahrat aika helposti).

 Farkkuja tuskin kannattaa ostaa, koska toivottavasti jo ensi talvena vaatekokoni on palautunut normaalitilaan.

Pitkiä mekkoja on mahdoton käyttää imettävän ihmisen muualla kuin kotioloissa. Mekko korviin nostettuna tai lapsen eväät kaula-aukosta esiin kaivettuna eivät ajatuksina houkuttele.
 
Jäljelle jäävät siis kengät. Valkoiset tennarit ovat jo tilauksessa, vaikka käyttökelit taitavat olla kolmen kuukauden päässä. Se niistä uudistuksista.

The Spring makes one want new clothes. But with a second thought one realizes that nursing and spring clothing don't fit into same sentence. Dresses are far from nursing compatible and buying a pair of jeans with the traces of pregnancy on my hips is waste of money. But shoes, one can always wear shoes. So I ordered a pair of white sneakers although the weather for wearing them is months away.

9 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Tuttu ajatuskulku :) Miten olisi imetysmekko itse ommeltuna? Minusta ne ovat verrattomia! Ja vielä kalliimpia kaupassa kuin paidat. Säästäminen tuntuu niin makoisalta.

Anonyymi kirjoitti...

Noin käy keväisin, minulle myös. kovasti tekee mieli jotakin uutta, mutta syystä tai toisesta ei lopulta hanki paljon mitään.
Mulla se syy on usein ihan silkka nuukuus ja se että huomaan etten oikeastaan tarvitsekaan mitään - saatan silti ostaa jotakin pientä.
Jotkut tossut tai sandaalit saa aika halvalla ja sekin jo muuttaa paljon.

Mutta aloin miettiä tuota imetyspaitajuttua. Imetin ekaa n. 11 kk ja toista yli 2 vuotta eikä mulla ollut yhtäkään imetyspaitaa. Aloin miettiä että mitäs mää silloin käytin kun kerran paljon imetin ja joka paikassa.

Muistelen että aika usein oli päällä joku kapea mutta joustava t-paita tai toppi joka on helppo nostaa sen verran ylös kuin tarvitsi. Sen päällä oli joku farkkupaita tai muu (auki) ja muistelen että sellaista pidin joskus tavallaan näkösuojanakin.

Hiukan viileämmíllä ilmoilla muistan pitäneeni jotain tosi väljiä ohuita neuleita tai tunikoita, jotka olivat sen muotoisia että kun istui ja yhtä kulmaa nosti ylös niin muualta se ei noussut.Eli mitään "hame korvissa" oloa ei tullut.

En tiedä olisko noissa mitään ideaa, ehkä olet kokeillut ja miettinyt jo kaikkea;-)

Ai juu ja suuri suuri suuri pellavahuivi mulla oli usein matkassa, nyt muistan. Semmonen näkösuojajuttu sekin.

Farkkuasiaan sanoisin että entä jos ostaisit jotkut halvat (vaikka käytetyt) farkut nyt. Silloin ei harmita jos ne ovat liian isot jo syksyllä.

Merruli kirjoitti...

Anni P: Imetysmekko itseommellen olisi tietysti ideaalitapaus,mutta itseni tuntien jää tekemättä. Paitsi jos vastaan tulee joku käyttökelpoinen kaava.

piilomaja: Vanhempia tyttöjä imetin molempia miltei parivuotiaiksi ja varmasti en koko aikaa kulkenut imetyspaita päällä. Luulen tämän imetyspaitaongelman olevan näitä alkukuukausien ongelmia kun imettää miltei koko ajan. Hyvä muistutus tuo kerrospukeutuminen, luultavasti tuohon tyyliin sen isommilla hoidin. KUmmallista miten asiat unohtuu. Kovin usein tuskin liikun missään kotinurkkia ja puistoa pidemmällä, joten suuria vaatetarpeita ei edes ole.

Ilse kirjoitti...

Hei, pitkästä aikaa!

Hän on ihana, uusi pieni ihminen! Voi että. Onnea!

Ja täällä on aurinko, joka kuvassa. Hyvät suunnitelmat. Valkoiset tennarit minäkin voisin pistää kevättoivelistalle, vaikka olenkin ostolakossa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä, unohtaa nopsaan tällaisetkin. Munkin piti oikein muistella niitä tilanteita.
kotona mulla oli mitä lie ryijyjä päällä, muistan ainakin kaksi raskausajan benettonin pitkähihaista t-paitaa joita pidin kotona pitkään ja niiden kanssa oli helppo imettää.

Ja ihan totta, en siinä alussa itsekään juuri missääne edes liikkunut.
Ei ihme ettei tutnunut olevan ongelmiakaan tai tarvetta vaatteille;-)

Maria kirjoitti...

Kannatan kuuden imetyksen jälkeen tuota Piilomajan kerroslinjaa:D
Ja ehdottomasti farkku ihmisenä farkkuja sille koolle minkä nyt olet niin käyttöön vaan (osta halvat:)) jos siis olet farkkuihminen.Mulla on jo kahdet(!)tennarit odottamassa kevättä-kirppikseltä ruudulliset(1,50e) ja prismasta ihanat valkoiset alekorista 5e

Mukavaa oloilua pikkuisesi kanssa.Ja ihanaa kevään suunnittelua.
maria

Niina kirjoitti...

Ihana aukeama muistikirjastasi. Niin monien kirjoista olen nähnyt tuontyylisiä sivuja,piirustuksia ja kollaaseja ja kaikkea kaunista..mutta omani ei ikinä näytä samalta:)

Mutta kevätvalo saa täälläkin aikaan uusien juttujen kaipuun. Kirppiskaipuun,mekkokaipuun,pikkukenkienkaipuun.

Kaisa kirjoitti...

Nyt on kaupoissa aika paljon semmoisia paitoja joissa on nepparit tai napit kaula-aukossa. Siinä pitää olla toki joku imetystoppi tai vastaava alla jos haluaa julkisesti imettää. Asos-verkkokaupasta saa hyviä imetystoppeja melko edullisesti.

Merruli kirjoitti...

Ilse: Heips vaan! Olipas sattunut samantyylinen kuva molempien postaukseen tälle päivälle. Kiitos onnitteluista, olen yhäkin täällä ihan ymmyrkäisenä ihastuksesta tuohon tuhisijaan.

piilomaja: Juu ei liikuta ei, varsinkaan näillä pakkasilla. Olen käynyt viimeisen kolmen viikon aikana neuvolassa ja kerran! kaupassa.

Maria:Ruudulliset tennarit kuulostaa niin hyvältä. Tänään kampesin jalkaani äidiltäni saadut farkut ja oli aika mukava olo pitää yllään muuta kuin mammafarkkuja, eikä muuten ollut imetyspaitaakaan. Kiitos, mukavaa meillä on: tyttö oppi tällä viikolla hymyilemään :)

Niina:Älä huoli Niina, minullakin on niitä lennokkaan (suttuisen) näköisiä muistikirjoja ja sitten pari sellaista joihin panostan askarteluintoa. Kirppiskaipuu alkaa olla hillitön, jokohan huomenna pääsisin.

Kaisa:Kiitos vinkistä, pitääkin tarkistaa tuo Asos. Vaateostoksista on sen verran pitkä aika, että olen pudonnut täysin kauppojen valikoimista.