13.2.2011

Keltainen tekee kevättä/ Yellow means Spring

 Kevään huomaa valossa, ei lämpötiloissa. Auringon valo kutsuu jälleen esiin vihreää ja keltaista. Mies toi synnärille postilaatikkoomme juuri sopivasti tipahtaneen kevätauringon Sadulta. Nyt tuo aurinko ilahduttaa keittiön ikkunassa silloinkin kun taivaalta ei paista. Kiitos, Satu!

Päivä ennen samaiselle synnärille lähtöä aloitin vauvalle Pinwheel-peittoa kerrankin kauniin värisestä Novita-langasta. Tuota peittoa neuloin supistusten välissä synnytyssalissakin, mutta kotiintulon jälkeen ei peitto ole enää edistynyt. Ehkä siitä tulee lopulta syksykeltainen peitto.

Valon Mirvalta sain innokkeen lemon curd-kokeiluun, varsinkin kun Tampereelta ei löydy lempimerkkiäni. Tämä jos mikä oli kannattava kokeilu, maku on sama tai ehkä jopa parempi kuin lempipurkissani, mutta kotitekoinen lemon curd on myös luomua. Ei ole enää tarvetta tilailla lemon curdia, vaan voi siinäkin siirtyä omaan tuotantoon. Ohje löytyi Anna Bergenströmin kirjasta Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alta.


One of the signs of the Spring is the rise of the colors yellow and green. The beautiful Spring sun I received from a blog friend.
A day before giving birth to my third daughter I began knitting on a Pinwheel blanket, but I wouldn't be too surprised if the blanket turns into an autumn yellow blanket, because lately the blanket has been on hold.
There has been some yellow in the kitchen as well. I made for the first time lemon curd by myself. I'm surprised by the easiness of the cooking it and  its deliciousness. From now on there's no need to buy the ready-made stuff.

7 kommenttia:

outi kirjoitti...

Ai kun kivaa, just mietin eilen, mitäköhän muuta Novitan päivänkakkarasta saisi kun sukkia. Sulta tuli heti yksi vastaus. Ja joo, curdille ollaan persoja täälläkin!

Ilona kirjoitti...

Olen ollut tämän päivän kokonaan sisällä, leikkinyt kevättä. Tässä kämpässä se on helppoa, aurinko paistaa sisään koko päivän ja tekee asunnosta kuumankin.

Kaunis peitto puikoilla.

Minä en ole koskaan maistanut lemon curdia, kummallista.

Satu kirjoitti...

Ole hyvä, mukava ajatella, että palkinto saapui juuri oikeaan aikaan :) Lemon curd jo sanana saa makuhermot kutisemaan, pitäisikin kokeilla tuota.

Voikaa hyvin, auringon valossa ja vauvan tuoksussa!

Maria kirjoitti...

Meillä on siis sama mieli herkku:D Nam mitkä värit ja kiitos täytyy kaivaa tuo kirja ja tutkia reseptiä...
Aurinkoterveisin pakkasen keskeltä
maria

Mirva kirjoitti...

Mitä ihanaa keltaista täällä! Sitä kaipaa niin aina keväällä.

Minäkin tein taas tänään lemon curdia, kokeilin muuta kuin Annan ohjetta, ja niin hyvää tuli. Meinasin myös laittaa kuvia, mutta säästin huomiselle. :) Pieni satsi se vain tosin oli, joten lisää täytyy tehdä -- pitänee laittaa luomusitruunat tilaukseen.

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä olin ihan unohtanut lemon curdin. Sitä syötiin joskus, kauan sitten. Siihen liittyy muistoja, yksi punainen mökki ja kimaltavat hanget.

Merruli kirjoitti...

Outi: Kunhan pääsisi kauppaan, pitäisi käydä ostamassa tuota Päivänkakkaraa lisää, koska yhdestä kerästä ei kovin suurta peittoa tule. Laitoin jo tasaisen keltaista Seiskaveikkaa raidaksi väliin.

Ilona: Uskoisin, että pidät curdista, koska muutenkin ymmärtääkseni pidät sitrushedelmistä, toki onhan tuo aika makeaa. Koko päivän aurinko asuntoon on tähän aikaan vuodesta ihanuutta!

Satu: Oli tosiaan nappiajoitus postillasi. Kokeile ihmeessä lemon curdia, jos ei pidä siitä paahtoleivällä, voi sillä täyttää vaikka kääretortun.

Maria: Tuo Annan kirja on muutenkin keittiöinspiraatiota ja kauniita kuvia täynnä. Olisipa oma sitruunapuu -ei vaan taida onnistua näillä leveysasteilla.

Mirva:Hih, samat puuhat!Yllättävän helppoa tuo oli.Kevääseen kuuluu juuri tuo sitruunan keltainen, kun syksy kaipaa kullan keltaista.

Kirjailijatar:Kuulostaa mukavilta lemon curd-muistoilta.