26.11.2010

Kuukausia ilman linnunlauluaOletko huomannut, takana on jo monta hiljaista kuukautta? Kuukausia ilman linnunlaulua. Onnekas voi kuulla tilhiparven kujertelua, variksen karheaa raakkumista tai punatulkun kaihoisaa viheltelyä. Useimmiten niidenkin lauluäänet hukkuvat tuiskuun ja tuuleen. Ehkä siksi jälleen tänä vuonna täydensin joulukoristekokoelmaa yhdellä linnulla. Ehkä siksi kaulallani on monta päivää riippunut käsityömessuilta osasensa koonnut joutsen. Ja etenkin siksi pihapuun sitkeä punatulkku ja satunnaiset tinttivieraat lintulaudalla ilahduttavat yhtä paljon kuin kevään ensimmäiset kultakurkut. 
Haluan muistuttaa sinua: Jos sinulla on mahdollisuus, ruoki pikkulintuja - ja jatka sitä koko talvi!There are only a few birds around here in the winter and many months a year without singing birds. That might be the reason why I once again bought a birdie ornament, why I put together a piece of jewelry with a swan or the reason I am overtly happy for every little bird that visits our yard and the bird feeder.

3 kommenttia:

outi kirjoitti...

Iskit minua kiusaavaan asiaan. Meidän taloyhtiössä ruokinta on kielletty. Ja minun tekisi niin mieli. Pari ensimmäistä talvea piilottelin talipalloja parvekkeelle, mutta se lymyily alkoi tympäistä. Ja täytyihän naapureiden nähdä se siivekkäiden kuhina.. Pari talvea ruokinnan jälkeenkin kävivät vielä kurkistelemassa, nyt pyörivät vain pihallani. Kurjaa. Ihana tuo eka kuva.

Maria kirjoitti...

Kiitos kun muistutit!Hain tänään kaupunkireissullani herkkupalloja pihalle roikkumaan.Mies juuri kiipeili niitä hyviin oksiin.Muutama sitkeä mustarastas jaksaa jäätynyttä oreganoani maistella ja talitinttejä lentelee paljon.Toivon mukaan pärjäävät talven yli.
Lämpöinen lauantai-illan ajatus täältä
maria

Merruli kirjoitti...

Outi: Se on harmi, että monet taloyhtiöt nykyään kieltää lintujen ruokinnan -toisaalta ymmärrän kyllä rottaongelman, joka voi ruokinnasta seurata.Toisaalta pikkulintujen ruokinta on aivan eri asia kuin pullasorsien ja pulujen syöttäminen.

Maria:Talipallot on helppoja, kun niitä pystyy jemmailemaan suojaisiin paikkoihin ja ne tuntuvat kelpaavan monille linnuille. Rastaita ja peipposia näkee täälläkin harvakseltaan. Vanhempieni lintulaudalla käy aina joskus pyrstötiaisia, niitä ottaisin mielelläni vieraaksi, ovat hassuja palleroita.