19.9.2010

Sadon viimeisiä/ The last bits of harvestKorillinen omenoita vanhempien puutarhasta. Loput kukat surutta sisään kukkamaasta. Ostopuolukoita, koska muuten ei  niitä löydy pakastimesta talvella. Tomaatit varsineen varastoon kypsymisen toivossa. Nämä ovat sadonkorjuun loppumetrit. Ensi yönä ei vielä tule halla, mutta vaikka tulisi, täällä ollaan valmiita!

A basket full of apples from my parents' garden. The last flowers from my flower beds. Store bought lingon berries, because otherwise we wouldn't have any. The tomatoes with leafs and roots inside in the hope of them ripening. These are the last steps of this year's harvest. We are ready, no matter when the first night frost comes.


4 kommenttia:

Mimmi kirjoitti...

Voi että on upea kukkakimppu, onko kaikki omasta maasta?

Ja tuota puolukan määrää, aivan kateeksi käy, pitäisi hakea omaan pakkaseenkin niin paljon kuin sinne mahtuu, ja se ei ole paljon, valitettavasti.

Merruli kirjoitti...

Mimmi:Kiitos, kyllä juu. Koko kimppu irtosi omasta maasta: värililjaa, dahlia, kehäkukkaa, reunussamettikukkaa ja salviaa.

Olen muuten syönyt nyt pari päivää urakalla puolukkabanaanirahkaa innoittamanasi ja tänään keitin ruispuolukkapuuroa.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on tomaatit ulkona vielä. Pqivisin parikymmentä astetta, yöllä laskee kyllä alle kymmenenkin.
Olen vähän varuillani sillä siellä on vielä paljon vihreitä tomaatteja!

Merruli kirjoitti...

piilomaja: Täällä vasta etäisesti viileyttä ilmassa, joten harsojen alla tomaatit olisi ehkä selvinneet vielä hetken, mutta kypsyminen ei enää mitenkään varmaa. Luulen, että tomaattipuskistani on nyt kypsynyt saman verran satoa kuin mitä vielä on kypsymättä.