4.1.2010

Pinkin puuron päivä/Pink porridge day


Tammikuussa herää yleensä tarve kokata edullisesti ja perinteikkäästi. Tammikuussa viimeistään myös rohkenen käyttää syksyn satoa pakastimesta. Nämä kaksi tosiasiaa kun yhditää, syntyy esimerkiksi vispipuuroa. Sitä valmistui tänään suuri kattilallinen nälkäisille lumesta nauttijoille.

January calls for cheap, traditional cooking, which fights the cold and comforts.One of those dishes would be the whipped berry porridge i.e. vispipuuro. Today I cooked a potful for the hungry snowmonsters.
7 kommenttia:

HIIRIEMO kirjoitti...

Sama ajatus täälläkin. Mannaryynit ostin jo, josko huomenna laittaisin padan porisemaan. Pakastinkin pitäisi samalla sulatella.

Lissu kirjoitti...

Vispi- eli lappapuuro kuuluu minun Suomen herkkuihini. Joko mannaryyneihin tai sitten ruisjauhoon tehtynà, jos malttaa tunnin keitosta sekoitella. Varmaan maistuu tuolle pikkuisellekin ulkonamòyrimisen jàlkeen.

Syysleimu kirjoitti...

Aah, namia tuota alkoi tehdäkin mieli! Hienoja muuten nuo pyörylät edellisessä.

Mimmi kirjoitti...

Näyttää niin herkulliselta, että alkaa aivan tehdä mieli lappapuuroa, kuten sitä meillä kutsutaan! Harmi, ettei meidän perheessä voida tuota allergioiden vuoksi syödä. Mahtava lumikuva!

Lilli kirjoitti...

Luomua, luomua sitä olla pitää! Itse tulin hankkineeksi jyvämyllyn sekä luomuvehnän- ja rukiinjyviä. Lisäksi sain speltinjyviä joululahjaksi. Puolukat löytyy pakkasesta ja kunhan saan aikaiseksi laitan haudutuskattilaan ruisrouhetta ja survottuja puolukoita. Nam! Kyllä puuro on poikaa!

Merruli kirjoitti...

Hiiriemo: Ääk, sehän se oli minkä unohdin. Todellakin pakastin piti sulattaa näillä pakkasilla. Ehtisiköhän perjantaina..

Lissu: Lappapuuro on totaalisen uusi nimitys minulle. Alun kolmatta litraa puuroa katosi parissa päivässä eli syötiin melkein joka aterialla.

Syysleimu: Namia oli ja taas loppui kesken. Kiitos pyöryläkehuista :o)

Mimmi:Kuten jo Lissulle totesin on lappapuuro nimenä minulle uusi tuttavuus. Onpa harmi, ettei teillä voida sitä syödä. Tyttö halusi väen väkisin laittaa ulos takin haalarin sijasta ja tuossa oli tulos. Lunta oli aika kiitettävä määrä myös takin alla.

Lilli: Mukavaa, että jätit käynnistäsi merkin!Ruispuuro kelpaisi minullekin, mutta lapsilleni se herkku ei ole vielä riittävän tuttua. Normipäivinä ei ole kyllä aikaa sitä haudutellakaan. Teetkö speltistäkin puuroa? Olen melkoisen noviisi speltin suhteen.

Inka kirjoitti...

Pinkki puuro näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Pitäisikin tehdä sitä itsekin :)