4.6.2009

Ways to spend a rainy day/Sadepäivien puuhaa


It's chilly, rainy and windy. Yesterday was spent warming the house through baking. Today the house was already too warm and too tight for the kids, so out of the house and into the rain. We came quite soon back with some flowers and ready for the rhubarb cake and hot-chocolate.

Sataa, tuulee ja melkein tuiskuttaa. Eilisen vietimme sisällä leipoen. Tänään talo alkoi olla jo liian lämmin ja ahdas lapsille, joten kuravaatteet niskaan ja ulos. Aika pian olimme valmiit palaamaan kukkien kanssa raparperikakun (klikkaa edellistä sanaa, niin pääset suoraan ohjeeseen)ja kaakaon pariin.

edit: Yllä siis pyynnöstä lisätty linkki keikaustortun ohjeeseen.

14 kommenttia:

tippi kirjoitti...

Miten te kykenitte riisumaan hanskat? Mulla on kädet kävelystä vieläkin kohmeessa, vaikka olen ollut kotona jo pari tuntia...

tippi

tippi kirjoitti...

Tää on kyllä ihana blogi. Uusi suossari, ehdottomasti :D

tippi taas

Merja kirjoitti...

Rapaperipiirakkaa.. nam. Oliko vielä vaniljakastiketta, kysyy herkkusuu.

Peanut kirjoitti...

Meillekin tuli eilen illalla sisä-kiintiö täyteen. Vaikkakin satoi ja oli kylmää, teki pieni kävelylenkki hyvää.

Merruli kirjoitti...

tippi: Tällä tyhmällä oli vaan kämmekkäät kädessä ja näpit siis totaalisen punaiset ja jäässä. Kiitos kehuista, lämmittää mieltä.

Merja: Vaniljakastiketta löytyy toki. Perheemme on flora Vanillan suurkuluttajia ja raparperijutut ovat vain puolinaisia ilman vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Peanut:Todellakin ulkoilu teki hyvää ja ilma oli niin ihanan raikasta.

violet kirjoitti...

Onko tuo ihana piirakka tehty samaan tapaan kuin Tarte Tatin eli pohjalle täyte ja päälle pohja ja sitten käännetään....?
Saisko ohjetta...?

Iiriskukka kirjoitti...

Namskis!Herkullisennäköinen piirakka,maistuis mullekkin!

Niina kirjoitti...

Nam mitä leipomuksia!
Mulla odottaa eilen leivottu fetapiirakka vieraita jääkaapissa. Tulin toivottelemaan hyvää lomaa sinulle :)

Merruli kirjoitti...

Violet: Sama periaate. Laitan ohjeen lisäten piakkoin.

Iiriskukka:Viime vuoden Ruoka-Pirkka ohjeita.Ohjetta ei löytynyt kuitenkaan Pirkka-sivuilta, joten postaan jahka ehdin.

Tirlitta kirjoitti...

Voi, minäkin jään odottamaan tuota ohjetta! Herkullisen näköinen. Kuvasi ovat aivan ihania! Yhtään ei tule sadepäivä mieleen :) Mistähän meillekin löytyisi yhtä mukava tunnelma.. Lasken ohjeesi varaan ;)

Merruli kirjoitti...

Löytyihän tämä piirakkaohje sieltä Pirkka-sivuilta kuitenkin, kun huomasi vaihtaa viimeisen sanan tortuksi. Seuraavan linkin perästä löytyy, laitan linkin vielä tuonne tekstiinkin

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3570&rname=raparperikeikaustorttu

Muscovadosokeri tuon fariinisokerin tilalla tuo lisämakua.

Niina: Kiitos lomatoivotuksista. Fetapiirakka on suolaisista suosikkini. Hävettää, kun en ole vielä saanut postattua lähettämääsi ihanaa kirjaa ja blogipalkintokin on vielä raportoimatta. Kunnostaudun piakkoin.

Tirlitta: Kiitokset kuvakehuista. Hetkittäin tunnelma on kyllä vain noissa kuvissa, kun lapset riehuu ja koti sotkeentuu. Mutta silloin tosiaan auttaa kuppi kuumaa ja herkkuja päälle.

Maija kirjoitti...

Kiitos, rakastuin siihen ensi silmäyksellä eikä hinta ei ollut paha. Olet oikeassa, kummasti on ruvennut kirppareilla hintataso nousemaan. :/ Mutta onneksi niitä aitoja löytöjäkin osuu vielä joskus kohdalle :)

Sohvi kirjoitti...

Herkulta näyttää tosiaan tuo kakku. Kivaa jos viitsit laittaa ohjeen! Raparperi sopii muuten hirmuisen hyvin myös kookoksen kanssa.

Ja taas niin kauniit kuvat.

leena kirjoitti...

Kiitos ohjeesta!