21.4.2009

Tussilago farfaraColtsfoot, Huflattich or Leskenlehti. The early sign of spring. My daughter saw the first one and insisted on picking it up. I suggested we wait a bit and leave it for the bees. We waited for three days and now there are so many of them that she was allowed to take her one back home.

Leskenlehti, Coltsfoot tai Huflattich kevään ensikukkija. Tyttö näki perjantaina tämän kevään ensimmäisen ja vaati saada poimia kukan mukaansa. Minä puolestani vaadin, että kukka jätetään mehiläisille ruuaksi. Odotimme kolme päivää, joiden aikana kukalle ilmestyi niin monta kaveria, että tyttö sai ottaa omansa kotiin asti.

9 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Kaunis kukka just noin ihan yksinänsä. Kivaa että sielläkin tulee jo kukkia.. me ollaan oltu ihan helteissä täällä.

Bullukat kirjoitti...

Mun suosikki. Minäkin bongasin maanantaina bussin ikkunasta ekat leskenlehdet.

leena kirjoitti...

Pidän ensimmäisistä leskenlehdistä...mutta sitten meillä alkaa valtataistelu maapläntistä jota yritän vallata leskenlehdiltä...ne ovat aika sinnikkäitä.

Bohemian girl kirjoitti...

Pampelishka, that is what this flower is called here. I am glad you have spring finally, enjoy it.

violet kirjoitti...

Vielä kun kerrottaisiin jossakin että miksi leskenlehti? Mistä se nimi mahtaa tulla? (vai joko joku kertoi ja mä unohdin?)

Ravenhill kirjoitti...

Happy spring!!! Are you as thrilled as we are that it is finally here!? Every year I experience it with new wonder and pure delight. It also takes me by surprise here in Norway. It warms up here so very fast compared to Maine where I come from.
Hope you and your family are having a nice weekend.
~Emily xx

Merruli kirjoitti...

Merja: Leskenlehdelle ei ainakaan meiltä vielä paljon seuralaisia luonnosta löytyisikään ja maljakkokestävyydessä on todella toivomisen varaa -max kolme päivää. Tänään meilläkin oli lähimain 20 astetta ja sehän onkin jo täällä helle.

Bullukat: Tienvarret ovat aika hauskan näköisiä, kun harmaata kivimerta läikittävät keltaiset kevätauringot.

Leena: Meiltä ei onneksi pihasta löydy kovinkaan montaa yksilöä, mutta edellisen omistajan jäljiltä ruttojuurta sitäkin enemmän ja sen kanssa on ikuisuustaistelu.

Bohemian girl: The Czech name sounds so good -cheerful and small, eventhough I have no idea, what the true meaning is. The Finnish word Leskenlehti means Widows leaf, and that isn't cheerful at all.

Violet: Virallista tietoa ei minulla ole, mutta voisikohan nimi liittyä siihen, että lehti joutuu kasvamaan ilman kukkaa tai siis kukka ilman lehteä..tai sitten nimen takana on jotain hämärää kansanperinnettä myrkkykeitoksien muodossa ;o)

Emily:Happy Spring to you aswell! Oh, yes these past two days have been pure spring wonder, butterflies, bees and all. I even planted some pansies outdoors. A delightful weekend to you and your family!

Reetta kirjoitti...

Näitä en koskaan kitke talon seinustalta, vaikka ohdakkeet ja voikukat yritänkin nitistää. Ihana kevätaurinko!

Merruli kirjoitti...

Reetta: Keväisin ns.rikkaruohotkin ovat arvossaan. Ensimmäiset voikukatkin on jotenkin symppiksiä, mutta kyllä niistä kesän myötä hohto kummasti karisee.