23.3.2009

A wannabe Swede/ Wannabe ruotsalainen
If you were to listen to music with me, you would soon notice that most of my preferred music has its origins in our neighboring country, Sweden. I'm a long time fan of Lisa Ekdahl, Bo Kaspers Orkester and Lisa Nilsson. But now I'm most happy with my latest Swedish finds, Hello Saferide, Raymond&Maria (thank you for your tip, Katilein!) and Veronica Maggio . They all have this happy, yet thoughful sound and lyrics that make you listen the songs more carefully. Do you have a favorite among the Swedish music scene?

Jos haluaisit kuunnella musiikkia kanssani, huomaisit hyvin pian, että suurin osa lempimusiikistani on kotoisin lahden takaa, Ruotsista. Lisa Ekdahl, Bo Kaspers Orkester ja Lisa Nilsson ovat pitkäaikaisia suosikkejani. Tällä hetkellä suurinta iloa tuottavat kuitenkin viimeisimmät löytöni, Hello Saferide, Veronica Maggio ja Raymond&Maria, kiitokset vain Katileinille vihjeestä . (En jaksanut linkitellä toista kertaa, mutta linkit kaikkien kotisivuille löytyvät englanninkielisestä tekstipätkästä.)Näitä kaikkia yhdistää onnellinen, mutta silti mietteliäs sointi ja sanoitukset, jotka saavat kuuntelemaan kappaleita pintatasoa tarkemmin. Entäpä sinä, löytyykö sinulta ruotsalaista suosikkia musiikin saralta?


4 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Kaksi tämänhetkistä suosikkibändiä ovat ruotsalaisia. Dark Tranquillity ja The Project Hate MCMXCIX. Project Haten musiikki on ihanaa ja hyvin tehtyä, mutta sanoitukset ovat hiukan kyseenalaisia ja hyvin mustalla huumorilla tulkittavia, niistä en välitä.

Niin, ja sitten on myös In Flames, jota kuuntelin kuukausi sitten paljonkin.

Nämä kaikki kuitenkin poikkeavat musiikillisesti (erilaisia metalliyhtyeitä ovat kaikki) niin paljon noista sinun mainitsemistasi, että en edes lähde suosittelemaan. :)

Merruli kirjoitti...

Mielenkiintoista yhtä kaikki.Taitavat naapurimaassa osata kaikkien musiikin lajien tuottamisen, joten jokaiselle löytynee sieltä omaan makuun sopivaa laatutavaraa. Metalliin en oikein koskaan ole edes yrittänyt päästä sisään. Musiikkimakuni on aika kevyt, kuten huomaa.

Silmukatti kirjoitti...

Postipate toi tänään minulle aivan mahdottoman ihanan paketin. KIITOS!! Kaikki oli niin mieluisaa ja kauniisti paketoitunakin vielä.

Ihania aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

Merruli kirjoitti...

Silmukatti: Mukava kuulla, että välillä postikin toimii ihan tehokkaasti. Hauskaa, että paketti onnistui ilahduttamaan.

Kevätaurinkoa ja lämpöä sinnekin!