13.2.2009

From scarf to scarf/ Huivista huiviinMaybe it's my fondness on wearing things on and around my neck, or maybe it's my need for fairly simple knitting patterns with a certain amount of freedom that I'm once again knitting scarfs. Not one, but two and planning on a third one.

The green one is Minttumaari, which I'm knitting with a cotton yarn for next summer. The one in teal is Wisp which I'm doing mainly for the sake of the lovely Rowan Kidsilk Haze -yarn. It's the kind of a pattern, I can knit my brain in off-line state while commuting. I have started to dream about a delicate pullover out of this yarn.

The finished one I showed you once before in here. The lovely doll made by Melissa is sporting the scarf this time, but both my girld tried it on and I have worn it for work. It's more like a necklace than a scarf.


Johtuneeko tarpeestani pukea kaulalleni jotain, vaiko halustani kutoa jotakin verrattain yksinkertaista, jossa on omaakin päätäntävaltaa, kudon jälleen huiveja. En siis vain huivia, vaan kahta rinnakkain ja suunnittelen päässäni jo kolmatta.

Minttumaarin aloitin tällä viikolla kesä mielessäni, lankana siksi puuvilla.Wisp-huivia sen sijaan kudon ihan langan vuoksi. Rowanin Kidsilk Hazen halusin heti puikoille, kun näin tämän värin Lankaideassa. Malli on todellinen matkaneule, joka onnistuu aivot nollattuinakin. Tästä langasta haluaisin joskus vielä tehdä herkän neulepaidan.

Päätin, että oheinen huivi oli valmis lyhykäisestä mitastaan huolimatta. Tässä huivin on kaulaansa saanut Melissan tekemä suloinen molla. Tytöt koekäyttivät huivin myös osaltaan ja minunkin kaulallani se on ollut jo töissä käymässä. Minun kaulassani se toki on enemmän koriste kuin huivi.8 kommenttia:

Julie kirjoitti...

Oh I love your lacy knitting. One thing I miss living in a hot and humid climate is knitting and I always loved doing patterny things.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania huivineuleita. Sinulla on ihan sama meininki kuin mulla. Huiveja on aloitettuna ja suunnitelmissa aika monta :) Huivi sattuu myös olemaan ainoa vaatekappale, joita minulla ennestäänkin on aika paljon. Mutta lisää vaan pitää saada vääntää...

Mollakin on ihana!

Bohemian girl kirjoitti...

I admire it, I think I would not be able to knit that. Regarding the houses, I posted about one over there at my place.

paperisydän kirjoitti...

Huiveja ei voi koskaan olla liikaa... Kauniita huiveja sinulla onkin tekeillä. Pitäisi itsekin aloittaa taas huivia, ja käydä taas myös Lankaideassa :)

Minäkin tykkään tuosta mollasta.

The Fairy Glade kirjoitti...

Hi Merruli, beautiful scarves and the colours are so pretty. Have caught the crochet bug at the moment so the knitting has come to a halt for the time being. Dev X

violet kirjoitti...

Laskin tossa taannoin että mulla on melkein 30 kaulaliinaa/huivia. Siis neulottua. Kankaiset eivät ole vielä tässä.
Kyllä se minusta on liikaa - mutta lisää teen.

Ravenhill kirjoitti...

Your knitting is so pretty and you are using such fresh colors. I adore Melissa's work too!
~Emily

Merruli kirjoitti...

Julie: Where did you live before? I guess wool and scarfs are not so important in your climate. Sweaty hands and knitting is certainly not the best combination.

Killisilmä: Juu, huiveista ei todellakaan ole minullakaan pulaa. Miehen mielestä olisi kuulemma jo vähän liikaakin.

Bohemian girl:I'm sure you would know how to knit lace, because you master the cables and all the other important stuff already.

Paperisydän: Kuten Killisilmälle jo totesinkin niin miehen mielestä huiveja ON liikaa. Minä taas olen sitä mieltä, että hänkin tarvitsisi huivin tai pari. Huiveja kertyy paljon helpommin kuin laukkuja tai kenkiä, kun voi itse tehdä ja hinta ei yleensä ole hankinnan este.

Dev:You really have been busy with crochet.I like it too, but knitting is better for my hands, somehow crochet makes them ache.

Violet: Jee, lisää huiviaddikteja. En taida uskaltaa laskea omiani, saattaa luku olla aika lähellä tuota. Käytön kannalta mikään määrä huiveja ei kait ole liikaa, mutta säilytysongelman niillä kyllä saa.

Emily:I guess knitting is more about color to me than about the pattern.