4.11.2007

Cinnamon and chocolate


Today, once again I was baking. And if you have read any of my earlier posts, you might have guessed even without the photo, that my baking involves chocolate. Today I made a cinnamon biscuit cake, filled with whipped cream and topped with melted milk chocolate.
I got the recipe from a good friend of mine, Anu, and she agreed with me putting it in here saying she had gotten the recipe from a friend, aswell.


KANELIKAKKU
200g margariinia tai voita
200g sokeria
1 muna
200g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3tl kanelia

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään ja sekoita tämä seos vaahtoon. Tee kaksi samankokoista pyöreää levyä tai kuten minä, levitä tasaisesti pellille ja jaa kahtia/kolmeen osaan heti paistamisen jälkeen.

Paista 200C n.10-15 min.

Vaahdota väliin parhaaksi katsomasi määrä kermaa tai kevytvispiä. Levitä päälle sulattamasi suklaa. Minä oion mutkia ja sulatan suklaan surutta mikrossa, lisää sulatuksessa pieni nokare voita lisäkiiltoa antamaan.

Kokeile omalla vastuulla, mutta ainakin meillä tulokset ovat tällä ohjeella olleet oikein mukavia. Kakku paranee vähän vetäydyttyään, koska keksilevyt imevät kermaa itseensä.



4 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Aah ja oih, mikä kakku! Tuota täytyy tehdä joskus. Kiitos ohjeesta! Tosi hieno on myös tuo edellisen postauksen laukku :)

Merruli kirjoitti...

Suurkiitos Tanja!!
Kerro sitten, mitä pidit kakusta, aika äkkimakea tuo kyllä on.

Tanja kirjoitti...

Tykkään makeasta, jopa äkkimakeasta :)

Joola kirjoitti...

Ai taivas miten herkullisen näköistä! Mahtavaa, että resepti on täällä tallessa, kas tekeepi mieleni joskus kokeilla... Suklaa on ihan parasta.